logo Casalina

Sint-Jansschool krijgt eigen ontwerp wielershirts cadeau

Sint-Jansschool krijgt eigen ontwerp wielershirts cadeau
Het triomferende vierde leerjaar van de Sint-Jansschool

De Stad Leuven schreef een tekenwedstrijd uit naar aanleiding van het WK Wielrennen in september. De leerlingen van het vierde leerjaar uit de Sint-Jansschool werden bekroond tot creatieve winnaars en kregen allemaal een exemplaar van hun ontwerp cadeau op een echt WK Wielershirt. Schepen van jeugd Dirk Vansina en schepen van sport Johan Geleyns kwamen de shirts persoonlijk en feestelijk overhandigen.

In het teken van het WK Wielrennen riep stad Leuven alle lagere scholen op om hun ontwerp van een creatief wielershirt in te sturen. Leerlingen moesten zich zowel persoonlijk als door Leuven laten inspireren en samen met de hele klas een wielershirt ontwerpen. 17 klassen gingen aan de slag en trokken van leer met potloden, wasco’s en stiften. Het resultaat waren evenveel prachtige ontwerpen waaruit de jeugddienst de Sint-Jansschool als winnaar verkoos.

Feestelijke overhandiging

De leerlingen van het vierde leerjaar van de Sint-Jansschool aan de Mechelsevest tekenden eerst elk een eigen stukje. Daarna maakten ze er samen met de juf één geheel van. Zo kwamen ze tot het winnende ontwerp. Nu sluiten ze het schooljaar feestelijk af in hun eigen wielershirts. De klas ontving hun shirts uitgelaten en trokken ze meteen aan voor de rest van de dag. “Ik ga mijn wielershirt zeker aandoen als ik met de fiets naar Leuven kom deze zomer!”, vertelt een enthousiaste Titus, een van de leerlingen uit de winnende klas.

Ook schepen van jeugd Dirk Vansina was fier om erbij te zijn. Hij mocht de wielershirts uitdelen én zelf eentje in ontvangst nemen: “We willen de wielerhype van het WK in gans Leuven doen leven, bij jong en oud. De kinderen van de lagere scholen hadden het alvast goed te pakken: de inzendingen waren zeer creatief en er was duidelijk hard aan gewerkt. Dat ikzelf met dit shirt mag rondlopen, ontworpen door mijn vroegere lagere school, geeft het natuurlijk een extra dimensie voor mij.”

Het winnende ontwerp in beeld
Het winnende ontwerp in beeld

Jeugd op de fiets

De kinderen van vandaag zijn de actieve en sportieve Leuvenaars van morgen. “We maken hen dus graag nu al enthousiast voor sport en beweging. Zo hadden we al enkele (loop)fietsroutes en een fietsfestijn op het Blauwputplein”, vertelt schepen van sport Johan Geleyns. “Maar ook deze zomer komen we nog met verschillende fietsactiviteiten voor alle leeftijden. Ik ben dan ook fier dat al deze kinderen zelf creatief aan de slag gegaan zijn rond het WK Wielrennen in Leuven. Hopelijk krijgen we nu in september ook nog een Belgische winnaar en inspireren we onze jeugd om massaal te fietsen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *