logo Casalina

Simon De Ridder sluit aan bij het Cycle-Passion Scott Racing Team

Simon De Ridder sluit aan bij het Cycle-Passion Scott Racing Team
De Ridder (l) en Castermans zijn tevreden met de overgang

Het Melsbroekse Cycle-Passion Scott Racing Team heeft zijn eerste jaargang bijna achter de rug. De zwart-grijzen zetten vooral in op het mountainbiken en koersen op de weg. Toch kunnen ze al gewag maken van een eerste versterking met het oog op volgend wielerseizoen, het gaat om Simon De Ridder (24) uit Everberg. 

“Onze eerste nieuwe naam voor komend seizoen is Simon De Ridder. Hij reed een mooi seizoen op de weg en zijn gedeelde interesses en visie brachten ons samen om elkaar naar een hoger niveau te brengen. Simon zal hoofdzakelijk op de weg te zien zijn en samen met Jarne Castermans en Matthias Van Roy zullen ze hun uiterste best doen om hun trui en partners in de kijker te rijden”, klonk het bij de Melsbroekse formatie.

De Ridder komt over van het Leuvense Team Siktivity

“Ik heb zeer lang gevoetbald bij Tempo Overijse en Woluwe-Zaventem, waarna ik aan mijn studies rechten aan de KU Leuven ben begonnen. Ik heb altijd een passie gekoesterd voor de koers en na het behalen van mijn diploma was het het ideale moment om eens te proeven van het wielrennen. Team Siktivity was hier de ideale ploeg voor. Mijn eerste jaar verliep boven verwachtingen goed met onder andere een overwinning bij de elite 2 in Borgloon. Naar volgend jaar toe zou ik graag nog een stap zetten om volwaardig elite 2 renner te worden en ik meen dat team CP mij hierin het best kan begeleiden en ondersteunen. Hun project en vooral de familiale sfeer spraken mij enorm aan”, aldus De Ridder.

Hij dingt zondag in Nieuwrode mee naar de provinciale titel bij de elites 3 en is niet al te happig op regenweer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *