logo Casalina

Siebe Oliviers demonstreert op PK in Halle-Buizingen!

Siebe Oliviers demonstreert op PK in Halle-Buizingen!
Provinciaal kampioen Siebe Oliviers op het podium

Dertienjarige aspirant Siebe Oliviers schoot op zijn provinciale kampioenschap in Halle-Buizingen al in van de eerste rondes als een pijl uit de boog richting de titel. De knaap van Acrog-Tormans hield zijn inspanning vol tot aan de meet en had een kleine veertig tellen bonus op de voorhoede van het peloton. Rayane Arifi uit Anderlecht mocht met het zilver naar huis, het brons ging naar Roan Dresselaars uit Winksele.

Oliviers uit Hoegaarden stak er met kop en schouders bovenuit maar zag medefavoriet Sune De Valck uit Ternat al snel uitvallen.

“Het ging redelijk goed op dit PK, maar ik moet wel opmerken dat de topfavoriet in mijn ogen Sune De Valck al in de openingsronde plat reed. Moest dat niet gebeurd zijn, was het absoluut een andere koers geworden. Ik versnelde en kon goed uitlopen, dat ik nog zoveel rondes moest afleggen deerde me niet. Het was spannend en ik vond het ongelooflijk dat ik alleen op kop kon blijven rijden. Het deed deugd om die titel te behalen na die inspanning”, vertelde Oliviers kort na zijn aankomst. “Ik had ook van niets last, de warmte deerde me niet. Het verliep goed”, wist de scholier aan het Sint-Janscollege in Meldert.

Hij zette zijn provinciale titel luister bij door op het voorbije Vlaams kampioenschap in Mazenzele brons te pakken. De komende zomer focust de Hagelander zich op de kampioenschappen. Hij betwist zondag de koers in Zepperen. Het weekend nadien volgt de driedaagse Antwerp Cycling Tour, waarna Kontich en dan het BK in Hoogstraten op zijn kalender staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *