logo Casalina

Shanyl De Schoesitter wint Heverse nieuwelingencross. Alexe De Raedemaeker overall derde en provinciaal goud!

Shanyl De Schoesitter wint Heverse nieuwelingencross. Alexe De Raedemaeker overall derde en provinciaal goud!
Het overall nieuwelingenpodium vlnr Fleur Van De Vyver, Shanyl De Schoesitter en Alexe De Raedemaeker

Bij de nieuwelinges in het veld op de Ravestein Parkcross in Hever ging Waasmunterse Shanyl De Schoesitter als beste van start. Die leiding gaf ze niet meer uit handen, achter haar streed Alexe De Raedemaeker uit Zemst zich naar de provinciale titel. Elena Debaele uit Kortenaken veroverde er provinciaal zilver voor Lien Schampaert uit Schiplaken en Marie De Schrijver uit Erps-Kwerps die haar eerste provinciale medaille ooit veroverde na amper een jaartje competitief op de fiets!

Oost-Vlaams kampioene De Schoesitter nam de beste start en bleef de hele race op kop. Al snel nestelde Fleur Van De Vyver zich als tweede en De Raedemaeker als derde. Zo bleven ze ook rijden. Overall werd de jonge tiener ook nog eens vijfde.

“Het was voor mij ondanks de overwinning toch een zware wedstrijd. Het was niet enorm mijn omloop met vele bochten, maar ik heb er het beste van gemaakt. Ik voelde me voorts ook niet enorm top, ik had wat last van mijn knie”, die in Hever haar dertiende zege op veertien crossen behaalde, daags nadien deed ze er in Diepenbeek nog ééntje bij.

Shanyl De Schoesitter pakt haar dertiende seizoenszege in Hever
Shanyl De Schoesitter pakt haar dertiende seizoenszege in Hever

De Raedemaeker pakte namens de AA Drink – Young Lions de provinciale titel in het veld.

“Mijn start was redelijk goed, ik ging als tweede het veld in. Ik heb goed doorgereden, ik werd nog nooit derde overall in een cross en ging hier vol voor. In de slotronde kreeg ik nog een dipje, maar ik kwam er nog goed bovenop en kon de provinciale titel pakken”, herinnerde de kersverse kampioene zich. Daags nadien werd ze met SP&O-ploegmate Femke De Puydt uit Mechelen de winnares in de run and bike van Hofstade.

Elena Debaele uit Kortenaken, die in de aspirantenreeksen al flink wat medailles verzamelde, werd tweede ondanks een val zonder veel erg aan de balkjes tweede en pakte zilver. In de strijd om brons haalde thuisrijdster Lien Schampaert het nipt aan de meet voor ploegmate bij AA Drink – Young Lions Marie De Schrijver uit Erps-Kwerps.

“Ik ben al een klein jaar aan het fietsen en dit is daarvoor een mooie beloning, mijn eerste medaille en podium op een provinciaal kampioenschap. Ik had dit zeker niet op voorhand verwacht, ook niet in het begin van de wedstrijd. Ik had kort na de start schakelproblemen. Pas naar het einde evolueerde de situatie zo dat ik brons kon behalen”, wist bronzen Schampaert die haar ploeggenote met een kwart wiel klopte op de streep.

Het provinciale nieuwelingenpodium vlnr Elena Debaele, Alexe De Raedemaeker en Lien Schampaert
Het provinciale nieuwelingenpodium vlnr Elena Debaele, Alexe De Raedemaeker en Lien Schampaert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *