logo Casalina

Seppe Van Den Boer relatief tevreden over wereldbeker in Tabor

Seppe Van Den Boer relatief tevreden over wereldbeker in Tabor
Seppe Van Den Boer heeft ervaring met inhaalraces

Tweedejaarsjunior Seppe Van Den Boer (16) uit Elewijt is aan een prima seizoen bezig en zag dit beloond met zijn eerste wereldbekerselectie in het Tsjechische Tabor. Hij had daar de wielergoden niet enorm aan zijn zijde, maar de doorzetter de het AA Drink – Young Lions maakte er na een inhaalrace nog het beste van met een vijftien positie en de daaruitvolgende elf wereldbekerpunten.

Van Den Boer doet het behoorlijk met onder andere winst in Baal, de thuisrace van zijn team

“De veldritwinter verloopt tot nu toe behoorlijk. Er zaten enkele mindere crossen bij, maar toch ben ik er tevreden over. Tegenover vorig seizoen presteer ik beter in de A-crossen, daardoor haal ik dit jaar de selecties van de wereldbekers. In Tabor was dat voor het eerst. Dat was daar leuk qua sfeer, het was een wereldbeker en dat betekent een totaal andere beleving. Het rondje lag me wel, de dag voordien was er nog regen gevallen. Daardoor lag het vochtig in de bochten en schoof het goed, dat ligt me. Op zich ben ik niet ontevreden over het gevoel in Tabor, het verloop dat was iets anders.”

De oudste van de drie veldritbroers Seppe, Arthur en Bas startte op de vijfde van acht rijen

“Nog voor ik het veld indook moest ik vol in de remmen. Ik kon een valpartij nog net ontwijken, maar een achterligger reed op me in. Hierdoor kreeg ik technische problemen aan de fiets, het kwam er op neer dat ik mijn ketting uit mijn derailleur moest trekken. Ik was opnieuw weg, maar dan wel als laatste van het pak. Uiteindelijk kwam er nog een vijftiende plaats op vijfenzestig deelnemers uit. Ik voelde me tevreden over de benen waarover ik beschikte. Ik hoop me doorheen het huidige seizoen nog verder te ontwikkelen. Ik hoop op betere maar vooral regelmatigere resultaten.

Volgend weekend volgt de nieuwe wereldbeker in Maasmechelen, op dinsdag 1 november de Koppenbergcross. Het weekend daarna wacht het Europese kampioenschap in Namen op hem. “De cross op de Koppenberg lag me in het verleden al, toen ging het prima. Een EK, waar ook, is iets om naar uit te kijken”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *