logo Casalina

Seppe Van Den Boer crost na Essen naar Rucphen en een drukke kerstperiode toe

Seppe Van Den Boer crost na Essen naar Rucphen en een drukke kerstperiode toe
Seppe Van Den Boer centraal in beeld met de bijna fluogele fiets en witte helm

Provinciaal juniorenkampioen Seppe Van Den Boer uit Elewijt boekte tot nu toe al vijf seizoenszeges en kwam in zijn vorige wedstrijd, de Ethiascross in Essen, als zesde over de meet. De sportieve tiener zet dit weekend aan in het Nederlandse Rucphen. Daarna volgt voor de knaap van de AA Drink – Young Lions een drukbezette kerstperiode met onder andere de GP Sven Nys in Baal op nieuwjaarsdag in eigen streek.

“Ik ben tevreden over de resultaten van dit crossseizoen tot nu toe, maar ik hoop op nog een stap te zetten en een mooi tweede deel van het seizoen te rijden. Mijn beste prestatie in een A-cross dit jaar vond in de Leuvense Ethiascross plaats, waar ik net naast het podium viel na een mooie remonte. In Essen beleefde ik een goede start, maar ik kende een lichte terugval naar het einde van de wedstrijd toe. Daardoor eindigde ik op een achtste plaats. Mijn jongere broer Arthur pakte overtuigend de overwinning in Essen bij de nieuwelingen en finishte met een mooie voorsprong. Zo lang ik hem er op training nog kan afrijden, zal ik voorlopig de afwas nog niet moeten doen”, aldus de junior met een komische toets.

Volgend weekend staat hij aan de start in Rucphen.

“Hopelijk is de modder er aanwezig en daarna volgt een drukke kerstperiode. Ik hoop doorheen de hele kerstperiode goed te zijn en natuurlijk hoop ik om op het Belgische kampioenschap in Middelkerke ook goed te presteren”, keek Seppe vooruit. Hij moet vandaag en begin volgende week nog enkele examens doorworstelen in het vijfde middelbaar humane wetenschappen op het Scheppersinstituut in Mechelen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *