logo Casalina

Seppe Galicia en Joris Verheyden bij de pinken voor de provinciale titels

Seppe Galicia en Joris Verheyden bij de pinken voor de provinciale titels
Nieuwbakken provinciale kampioenen Joris Verheyden (l) en Seppe Galicia Foto: Jo Groenevinger www.cyclingsite.be

De open koers in Nieuwrode telde ook mee als provinciaal kampioenschap voor de elites 3 en de masters A. Bij de elites drie haalde de snelle Seppe Galicia uit Tremelo het voor ploegmaats bij Team Siktivity Stijn Van Roy uit Holsbeek en Jonas Heymans uit Willebringen. Bij de masters A was het prijs voor Joris Verheyden uit Sint-Pieters-Rode die Sven Van Vlasselaer uit Baal naar het zilver verwees.

Seppe Galicia was heel fier dat hij voor het eerst provinciaal kampioen werd.

“Ik heb vijf seizoenen bij de jeugd gereden, maar ik kon me nooit tot provinciaal kampioen kronen, daar wou ik verandering in brengen. Nu is het eindelijk raak bij de masters A. Ik vond het niet zo erg dat het koersbegin door de regen werd begeleid, voor mij had het nog verder mogen regenen. Het werd onderweg ondanks de vele uitvallen duidelijk dat er om de titel ging worden gestreden door middel van een spurt. Ik hield me daarom in de slotfase in de luwte om krachten te sparen en dat loonde”, wist de snelle jongeman. “Deze provinciale titel doet me enorm deugd, zeker na twee seizoenen zonder al te veel te koersen. Op deze manier vormt het koersen de perfecte combinatie tussen plezier en sport, ik mag zeker niet klagen”, wist de winnaar wiens volgende koers, de VWV-race in Bonheiden (18/07) zal zijn.

Joris Verheyden had zijn zinnen op deze titel gezet in zijn thuisrace.

“Naarmate de wedstrijd evolueerde wist ik dat het wel eens een spurt ging worden om de provinciale titel, ik weet dat ik niet van de traagsten ben en wist dat ik een kans had”, opent de nieuwbakken kampioen van het Tel & Co Mountainbike Team uit Everberg. “Het is niet makkelijk om een overzicht te houden omtrent de provinciale titel in een peloton dat meer dan honderd renners sterk is. Vanaf het begin ben ik dan maar proberen weg te raken om zo een goed mogelijke uitslag te rijden. Tenslotte rijd ik hier voor eigen volk en dan zien we wel hoe ver we komen in het PK. Door het koersverloop en de omloop ben ik er uiteindelijk van uitgegaan dat we naar een sprint gingen, tot er dan toch een groepje ontsnapte”, blikt Verheyden terug. “Sinds de herstart van de competitie loopt het wel goed, met al een derde en vierde plaats in de eerste twee wedstrijden. Normaal liggen mijn doelen als lid van het Tel&Co MTB Team in het mountainbiken. Door een gebrek aan wedstrijden in deze discipline door corona staan er nu vooral weer wegwedstrijden op mijn programma. Al staat er volgende week in Stoumont eindelijk een mountainbikewedstrijd te wachten”, aldus de winnaar van de provinciale trui en drie barbecueribbetjes geschonken door Dakwerken Dubois.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *