logo Casalina

Sébastien Deprée (12) pakt goud en brons op Belgisch kampioenschap wegwielrennen in Denderleeuw

Sébastien Deprée (12) pakt goud en brons op Belgisch kampioenschap wegwielrennen in Denderleeuw
Sébastien Deprée als primus op het Belgische podium

Aan kampioenen is er tegenwoordig geen gebrek in Baal. Naast schutter Jesse Artoos pakte Sébastien Deprée de Belgische titel tegen de tijd in Denderleeuw bij de twaalfjarige aspiranten. Op de weg eindigde de renner van het YCT Demer en Dijle CT in de spurt derde wat hem dus het brons opleverde, eerder won Deprée al de Ronde van Limburg en provinciaal goud op de weg.

Deprée begon op zijn zevende te voetballen bij KAC Betekom, daar staat hij meestal in de verdediging of op het middenveld. Sinds enkele jaren traint en koerst hij ook op de fiets én met succes. Papa Kim heeft zelf een voetbalverleden in nationale reeksen bij onder andere Racing Mechelen, Lyra en Sporting Kampenhout en fietst ook al enkele jaren. Hij koerst individueel dorpelingenkoersen en granfondo’s. In de winter crost en voetbalt Sébastien dus en tijdens de zomer is het koerstijd.

Dit seizoen pakte hij al de provinciale titel op de weg, eindwinst in de Ronde van Limburg, een tweede stek in de Antwerp Cycling Tour én nu dus ook succes in de Belgische titelstrijd.

“Ik denk dat mijn activiteiten op de fiets hem deels motiveerden om ook te beginnen rijden. Voorts kijkt hij enorm op naar het verhaal van Wout Van Aert, een idool voor hem. Mijn zoon won ietwat onverwacht de tijdrit, we hadden nochtans rekening gehouden met veelwinnaar en Oost-Vlaming Lars Villers. In de wegrit draaide het uit op een spurt en pakte brons. We waren heel blij met goud. We hebben zijn capaciteiten tegen de tijd ontdekt en denken dat hij een grote motor heeft”, wist Deprée senior.

Sébastien beëindigde voorbije zomer zijn zesde leerjaar aan basisschool De Cocon in Tremelo. Hij zal vanaf begin september in zijn eerste middelbaar STEM en sport studeren aan het Koninklijk Atheneum van Keerbergen.

Bij YCT Demer en Dijle bleef het succes niet enkel bij Deprée, Joppe Ombelets uit Rotselaar werd derde in nationale tijdrit bij de dertienjarige aspiranten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *