logo Casalina

Sander Rietjens pakt derde seizoenszege in Tombeek

Sander Rietjens pakt derde seizoenszege in Tombeek
Vlnr tweede Raymackers, winnaar Rietjens en derde Vercruysse

In de avondkoers van Linden, enkele dagen geleden, bevond hij zich in de kopgroep en werd Sander Rietjens finaal vijfde. In het eerste deel van de Wielertweedaagse van de Druivenstreek in Tombeek was het dan toch prijs voor de vrijbuiter van Team Basso Flanders, in de laatste hectometers versloeg hij zijn twee medevluchters.

De temperatuur lag gevoelig lager in de deelgemeente van Overijse

“Meestal ben ik eigenlijk niet zo goed in warm weer, maar in Linden ging het me wel goed af. Nu was het koeler en ook ideaal koersweer. Het was een zwaar parcours, genoeg om een verschil te kunnen maken, maar met een lange steenweg zodat je nooit uit het zicht verdween. In de openingsronde reden ze met zijn zeven weg. Het peloton reed er niet echt heen, maar liet de afstand niet te groot worden. De kloof bleef zo een minuut. Op vijf rondes van het einde werden ze gegrepen”, reageerde de Leefdaalnaar nadat hij gewassen was na zijn triomf.

Vele aanvallen volgden maar diegene waartoe Rietjens, latere tweede Raymackers en derde Vercruysse toe behoorde was de goede

“We trokken er met zijn drie op uit. We merkten op dat er een kwintet in de achtervolging reed, maar ze konden nooit de sprong maken. Ik ging met vertrouwen de spurt om de zege aan, ik wist dat ik kansen had om te winnen. Het lukte me uiteindelijk ook, ik ben blij dat ik eindelijk eens in eigen streek kon zegevieren. Ik start vandaag ook in Huldenberg, daar de eerste worden spreekt me meer aan dan die Wielertweedaagse winnen maar waarom niet dat schept perspectieven. Ik heb nog nooit twee dagen op rij gewonnen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *