logo Casalina

Sander en Mirte Hubrechts, twee provinciale kampioenen uit hetzelfde gezin

Sander en Mirte Hubrechts, twee provinciale kampioenen uit hetzelfde gezin
Sander en Mirte Hubrechts beiden terecht fier op hun provinciale MTB-titel

Op de provinciale kampioenschappen cross country mountainbike, die al even georganiseerd worden in Langdorp, veroverden streekrenners Sander Hubrechts en zijn zus Mirte uit Rillaar de provinciale titels in hun categorie. De eerste dubbele titel voor het duo van het nieuwe team Bike2connect, Sander was succesvol bij de beloften Mirte bij de 

“Voor het mountainbikeseizoen begon, had ik de wedstrijd in Langdorp als één van de doelen aangeduid. Vooral omdat dit een zo goed als thuisparcours is en er wel wat supporters aanwezig zijn, maar vooral ook omdat het provinciaal kampioenschap daar verreden wordt. Door de grote concurrentie in het mountainbiken in Vlaams-Brabant lukte het mij tot nu toe enkel in 2019 om provinciaal kampioen te worden. Dit jaar voelde ik dat het mogelijk was om dit nog eens over te doen wat mij enorm motiveerde. Ook het feit dat Mirte een kanshebber was in haar categorie zorgde ervoor dat we een gezamenlijk doel hadden om beiden de trui te pakken, dat was ons nog niet eerder gelukt”, vertelt Sander.

De voorbereidingen naar het PK verliepen niet vlot

“Zoals elk jaar valt de wedstrijd in Langdorp samen met mijn herexamens, kortom een evenwichtsoefening tussen trainen en studeren. Daarbij kwam ook nog eens dat ik anderhalve week voor het PK een zeer lastige blessure aan mijn rug kreeg,waardoor ik enkele dagen niet kon trainen en zelfs het PK in gedrang kwam. De week voor het PK had ik nog de World Gravel Series in Houffalize ingepland. Ik keek er enorm naar uit, maar moest het laten schieten door die blessure. Ik raakte met hulp van de kinesist gelukkig net op tijd in vorm voor het PK. Het nieuwe parcours daar in Langdorp ligt mij enorm, wat mij een enorme boost gaf de dagen voor de wedstrijd. Ik kende elke centimeter van het parcours en had ook enkele ‘geheime lijnen’ die mij een paar seconden per ronde opleverden. Mijn start was goed, op de tweede helling trok ik al eens door om te kijken wie er mee kon. Vooral tijdens de afdaling ontstond er een gaatje. De eerste rondes reed ik samen met een elite op kop. Na enkele rondes kwam er nog een andere elite aansluiten. In de laatste twee ronden moest ik mijn snelle start een beetje bekopen en kon ik het tempo van de eerste twee elites niet meer aan. Gelukkig had ik voldoende voorsprong op de rest van het pak en kon een klein foutje mij niet meer van de provinciale titel en de overwinning in de beloftenreeks houden. Deze titel doet enorm veel deugd en geeft mij superveel motivatie om ook het einde van het seizoen nog mooi af te sluiten”, wist Sander.

Ook Mirte pakte de provinciale kampioenentrui

Ze reed een perfecte wedstrijd, ze bevond zich aanvankelijk lang op een tweede plaats, maar in de voorlaatste ronde had ze nog een versnelling in de benen waardoor ze op en over de eerste ging en zo een overwinning bij de vrouwelijke jeugd op zak stak en tegelijk daarmee ook de provinciale titel.

“Dit betekende een opluchting na een moeilijk seizoensbegin met een aanslepende enkelblessure aan de oorzaak”, klonk het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *