logo Casalina

Sander Armée vond onderdak bij Cofidis

Sander Armée vond onderdak bij Cofidis
Sander Armée zal volgend jaar in andere outfit te bewonderen zijn

Herentse profrenner Sander Armée (35) breit een vervolg aan zijn profcarrière bij het Franse Cofidis. Na twee seizoenen bij Qhubeka-Assos kwamen ze in financieel zwaar vaarwater en zwermen hun renners uit naar andere formaties. Het contract van Armée liep na dit seizoen ten einde, een sleutelbeenbreuk opgelopen in de Vuelta hielp hem ook al niet vooruit in zijn queeste naar een nieuwe ploeg.

Armée tekende voor één seizoen bij de Franse roodgetinte formatie.

“Mijn breuk is ondertussen goed geheeld en de hinder aan mijn ribben, die ik toch nog zes weken na mijn val voelde, behoort ook tot het verleden. Intensieve oefeningen bij de kinesist wierpen op dat vlak hun vruchten af”, opent de renner die al twaalf profseizoenen op zijn conto heeft staan. “Uiteraard was het niet ideaal om de laatste koersmaand van het seizoen te missen door die sleutelbeenbreuk. Ik had er niet mijn beste seizoen op zitten. Eerlijk gezegd was het niet mijn beste jaar, ik was te veel ten val gekomen om dat te kunnen realiseren. Ik ben heel blij dat ik mijn kans krijg bij Cofidis. Ik krijg er één seizoen de kans om me te bewijzen. Ik kreeg een veelvuldige rol omdat ik een polyvalente renner ben. Ik rijd graag koersen van de World Tour, zoals de Rondes van Catalonië of Romandië. Ook de Waalse klassiekers liggen me uiteraard. Ik kan mijn ervaring delen en de grote namen in de ploeg helpen en bovendien laten zien dat ik nog iets in mijn mars heb.”

Welke wedstrijden Armée kan en mag rijden weet hij nog niet, de Marseillaise reed hij graag maar…

“Ik reed die Franse klassieker enkele keren bij Topsport Vlaanderen en bij Lotto, het leverde me zelf eens een vijfde plaats op. In de loop van de voorbije jaren startte ik er jammer genoeg niet, hopelijk kan dat nu wel. Mijn programma staat nu nog allesbehalve vast. We trekken eerst op ploegstage in december en daarna zal het programma ingevuld worden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *