logo Casalina

Rutger Wouters wint voor het tweede jaar op rij in Beerzel

Rutger Wouters wint voor het tweede jaar op rij in Beerzel
Vlnr Filip Verscuren van de Putse Sprinters, tweede Verheyen, winnaar Wouters, derde Mariën en Putse burgemeester Peter Gysbrechts

De negende editie van de Memorial Jos Huysmans in en rond Beerzel, deelgemeente van Putte, was een kolfje naar de hand van Rutger Wouters uit Koersel. Net zoals vorig seizoen kwam hij in de Bareelstraat als eerste over de streep. De omstandigheden waarin deze koers en die van vorig jaar werden gereden verschilden wel enorm. 

Voor deze organisatie van de Putse Sprinters kwamen er 117 starters opdagen voor 14 lussen van 8,5 kilometer, goed voor een totaal van 119 kilometer.

Veel paraplu's bij de start in de Bareelstraat
Veel paraplu’s bij de start in de Bareelstraat

In de openingsronde staken Thijs Ulens uit Mechelen en Dylan Van Impe uit Merksem al eens de neus aan het venster. Aan het einde van ronde 2 nam streekrenner Thomas Demolder uit Booischot 23 tellen voorsprong. Naar het einde van de derde lus toe was zijn voorsprong gedaald tot 18 seconden, de eersten in de achtervolging waren de Deen Bjerregard en Michael Decoster uit Bonheiden. In ronde 4 werd Demolder vergezeld door 5 anderen. Op het einde van ronde 4 moest er vooraan ééntje overboord. Buiten Demolder waren Joppe Heremans uit Heist-op-den-Berg, Daan Mariën uit Balen, Jason D’Haemers uit Bredene en Jonas Bresseleers uit Brasschaat. In het peloton reed de snelle Luca Van Hout uit Geel een sterke achtervolging. In de vijfde lus waren de leiders eraan voor de moeite.

Daarna was het hevige stormweer aan zet.

De nadars ter hoogte van de aankomstzone vlogen grotendeels allen omver, gelukkig was het peloton niet in de buurt. Het hagelde ook even, dat bracht enorme schade toe aan het deelnemersveld dat iets voor halfweg nog amper 45 man sterk was. Op het einde van ronde 5 waagden Sid Berghmans uit Aarschot, Van Hout, Thibaut Ponsaerts uit Kessel-Lo en Rick Wouters uit Begijnendijk hun kans. Meer dan 15 tellen kregen ze niet, in de raid om hen bij de lurven te vatten waren vooral Jarno Jordens uit Rillaar, Brent Huysmans uit Tisselt en Glenn Debruyne uit Elewijt in de weer.

De nadarhekken werden overgewaaid gelukkig zonder averij voor de renners
De nadarhekken werden overgewaaid gelukkig zonder averij voor de renners

Daarna versnelden Gerry Druyts uit Brecht en Huysmans nog eens. Op het einde van ronde 10 een trio op kop. Team Thielemans en Co was met 2 vooraan met Ulens en Niels Vandyck uit Malderen, ze waren onderweg met Mariën die vorig seizoen het ook al prima presteerde in deze wedstrijd.

Bij het ingaan van de slotronde reed het trio op kop, de rest volgde van nabij…

Het bleef enorm spannend met een kleine 20 renners die finaal de meet haalden en de koplopers. Alles bleef op een zakdoek van elkaar rijden. Bij de achtervolgers kwam Jonas Cornelis uit Werchter goed voor de dag, van nabij gevolgd door Wouters. Finaal streden met beperkte voorsprong Wouters, Verheyen, Mariën, Vandyck en Ulens om winst en in deze volgorde kwamen ze ook over de streep. Demolder won nog de spurt van de achtervolgers om plaats 6 voor Cornelis, Jordens, Debruyne en Ponsaerts.

Verheyen werd tweede, maar toonde zich ontgoocheld. Wouters had geen problemen met het gure weer.

“Door dit zware weer kon niemand zich wegsteken, iedereen moest evenveel moeite doen. Dat merk je ook aan het lage aantal renners dat hier de meet haalde. Op het einde wist ik dat het tijd was om in actie te schieten. In de kopgroep van 3 had ik 2 ploegmaats, maar bij het ingaan van de slotronde was het moment gekomen om te gaan. Verheyen kwam er vooraan ook bij, ik wist dat hij snel was en vertrouwde het daarom dus niet. Zowel mijn ploegmaats als ik gingen in de aanval, maar we blieven met 5, gelukkig kon ik me naar winst spurten”, aldus Wouters die aan zijn derde seizoenszege toe was.

“Bovenaan de Beerzelberg moesten we steeds doortrekken om mee te zijn, je moest echt vooraan rijden. In de slotfase raakte ik nog bij de kopgroep. In de spurt hield ik rekening met de snelle Wouters. Het zag het er even goed uit, maar op 50 meter van de streep kwam hij erover. Ik wou hier op voorhand goed presteren en dat gebeurde ook, ik vind het wel jammer dat ik hier niet kon winnen, het zat erin”, aldus tweede Maarten Verheyen uit Kontich die uitkomt voor Charlies Metalced.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *