logo Casalina

Rutger Wouters pakt derde seizoenszege in Beerzel na pittige achtervolging!

Rutger Wouters pakt derde seizoenszege in Beerzel na pittige achtervolging!
Winnaar Rutger Wouters temidden van de organiserende Putse Sprinters

De achtste Memorial Jos Huysmans in Beerzel nabij Putte stond garant voor flink wat aanvalskracht in de slotfase. Toen de wedstrijd tweederde gereden was kregen we vooraan vijftien leiders, je zou denken dat het tussen hen zou gaan, niets was minder waar! Limburgs kampioen Rutger Wouters (30) uit Koersel deed er vier rondes over om een voorsprong van iets meer dan een halve minuut toe te knallen en op de lijn was hij ook de snelste.

De organiserende Putse Sprinters zagen 145 elites z/c en beloften opdagen in Beerzel. Ze moesten 14 lussen van 8,4 kilometer, in totaal 119 kilometer afleggen en dus ook veertien beklimmingen van de Beerzelberg.

Lid van de Britse nationale ploeg Oscar Nilsson-Julien was de opvallendste renner van de beginfase. Hij vertrok even alleen, werd bijgehaald door zeven anderen. Iets voor halfweg kwam daar vooraan een groep van acht bij. Er viel er ééntje af en we telden vijftien koplopers die 35 tellen bonus hadden op Wouters en iets meer dan een minuut op het peloton. Wouters dichtte zwoegend de kloof. Toen hij erbij kwam versnelde hij zelfs, ook Nilsson-Julien poogde het op kousevoeten. In de spurt voor de zege was Wouters de rest een halve fietslengte voor. Hij klopte zes anderen om winst, de rest was eraf gereden.

Wouters vond niet dat hij mocht winnen…

“Ik ben dom geweest om er niet bij te zijn geweest bij het ontstaan van die twee groepen vooraan. Gelukkig viel het vooraan ietwat stil. Zo kreeg ik de kans om me bij hen te vervoegen. Ik versnelde nog toen het er stil viel. Ik had nooit gedacht om te kunnen winnen. Ik mocht eigenlijk niet winnen na al die geleverde inspanning. Op de aankomststrook was de wind in het nadeel. Ik versnelde op 150 meter van de meet en zat even in het wiel van Scherpenbergh, dat was ideaal naar die laatste hectometers toe”, wist Wouters die in Beerzel aan zijn derde seizoenswinst zat. Hij deed daar daags nadien nog één overwinning bij in Meer. Hij haalde het in een sprint van een omvangrijke groep.

TOP VIJFTIEN

1 RUTGER WOUTERS TEAM THIELEMANS – DE HAUWERE 2H41´17″
2 NILS MUYSHONDT VAN EYCK SPORT – JOSAN – TLD
3 TRISTAN SCHERPENBERGH VP CONSULTING CYCLING TEAM
4 FABIO PORCO INDIVIDUEEL
5 JOREN SEGERS HUBO CYCLINGTEAM
6 MAURO VERWILT TEAM METALCED
7 VINCE GERITS STAGECO CYCLING TEAM
8 THOMAS DEMOLDER VAN MOSSEL HEIST CYCLING TEAM +0´05″
9 JEF KNEVELS ODB +0´10″
10 THIJS ULENS TEAM THIELEMANS – DE HAUWERE
11 OSCAR NILSSON-JULIEN VC LONDRES
12 NIELS WILLAERTS VETRAPO – B-CLOSE CYCLING TEAM +0´40″
13 STIJN DEGEEST ACROG-TORMANS
14 LEVI JACOBS WIELERCLUB STEEDS VOORAAN V.Z.W.
15 JOSHUA GIDDINGS TEAM INSPIRED

2 reacties op “Rutger Wouters pakt derde seizoenszege in Beerzel na pittige achtervolging!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *