logo Casalina

Rutger Wouters herschudt de kaarten in de slotfase en pakt winst in Nieuwrode

Rutger Wouters herschudt de kaarten in de slotfase en pakt winst in Nieuwrode
Het recentste podium bij de elites z/c en beloften in Nieuwrode met centraal winnaar Rutger Wouters

De Grote Prijs Dibel Assent en Brico Sint-Joris-Winge ging van start in Nieuwrode. Op het einde van de race was de zegetuil voor voormalig Belgisch kampioen bij de elites z/c én zegekoning Rutger Wouters uit Koersel. Het was zijn zeventiende van het seizoen en meer dan waarschijnlijk niet de laatste. Na de wedstrijd vond er nog een tentoonstelling plaats ter ere van het vijftigjarige bestaan van de organiserende Wielervrienden Nieuwrode.

86 Elites z/c en beloften startten voor 11 lussen van 10,3 kilometer, goed voor een totale afstand van 113,3 kilometer.

Vanaf ronde één viel er een vuurwerk van aanvallen te noteren. Tom Schyns uit Battice, de Nederlander Sven Gabriëls, Xander Van Gogh uit Sint-Job-In-T-Goor en Ruben Verhaegen uit Wommelgem sneden de spits af op offensief vlak. Op 34 tellen volgden latere derde Thijs Huygen uit Noorderwijk en latere tweede Simon Daniels uit Schulen. Het peloton volgde toen al op 47 seconden. Bij het ingaan van de derde ronde kregen we zes kopmannen, daar beide groepen samensmolten.

Het was aan een verschroeiend tempo dat er gereden werd in het zonnige Nieuwrode. Zo moest Gabriëls  in ronde vier de rollen lossen vooraan. De voorsprong was een kleine vijftig tellen op het peloton. In ronde zes moest ook Schyns vooraan afhaken, de vermoeidheid sloeg ook bij hem in. Uit het peloton ontsnapten Stijn Siemons uit Zandhoven, Joren Segers uit Lille en de Italiaan Flavio Serafini. In ronde acht moest Verhaegen de medeleiders laten gaan. Het leidende trio bleef onverminderd hun vaart verder zetten, maar er kwam wel een serieuze achtervolging op gang. In de tegenaanval waren ze met zijn achten. Het waren Sander Rietjens uit Leefdaal, Thomas Dhooge uit Waasmunster, Kevin Verwaest uit Brecht, de Nederlander Arne Jacobs, Han Devos uit Schoonderbuken, Lucas Laurent en Sean Bero uit Nodebais. Driekwart minuut was hun achterstand. Latere winnaar Wouters, Michiel Hillen uit Vosselaar, Ward Van Laer uit Kasterlee, Ward Van Dyck uit Herentals en Nils Verheyen zagen het gevaar en verenigden zich met vijf in de achtervolging op het octet. In ronde tien ging de voorsprong in dalende lijn, de achtervolgers kwamen samen. Met dertien achtervolgers was de jacht helemaal open op de drie kopmannen. Het kwam allemaal samen.

In de laatste kilometers zijn we via Micro Reportage Sport Omroep ook rechtstreeks in de wedstrijd gegaan. De spanning was te snijden aan de aankomst.

Zo hoorde we ook rechtstreeks de aanval van Daniels, maar alles lag zeer kort bij elkaar met maar een luttele twaalf tellen verschil. Wouters deed heel de aankomst daveren in de laatste kilometers van de wedstrijd. Zijn demarrage was zo hevig dat hij als eerste renner links op draaide na de afdeling van het Rot in de richting van de aankomst. Hij kwam ook als eerste over de aankomst voor Daniels en Huygen. Tweede Daniels was enorm ontgoocheld, maar na de huldiging en gesprek kon er al wel terug een glimlach af die trouwens al vijf koersen won dit seizoen.

Voor de winnaar Wouters was het zijn zeventiende overwinning vertelde hij in gesprek met de omroeper. “Mijn doelstelling is om de meeste overwinningen van het wegseizoen achter mijn naam te plaatsen. Ik zal ook proberen om tot oktober wedstrijden te rijden om hierin te slagen”, klonk het bij winnaar Wouters die uitkomt voor Team Thielemans en Co. Derde THijs Huygen was zeer tevreden, dat hij ook nog zijn trui extra mee op het podium kon plaatsen, aangezien Dibel ook de hoofdsponsor was van de koers.

Na de wedstrijd was er nog een receptie ter ere van de halve eeuw bestaan van de Wielervrienden Nieuwrode.

Hier waren heel wat genodigden op aanwezig, voorzitter Jos Smets sprak iedereen toe, waar hij ook een extra woord van dank richte naar het Holsbeekse gemeentebestuur. Zij voerden gesprekken om te bekijken of de koers in Nieuwrode centrum na de vernieuwing van de dorpskern nog kon doorgaan. Er werden ook geschenken en trofeeën overhandigd aan de medewerkers met jarenlange inzet van dienst. Zelfs het bloemenmeisje dat er vijftig jaar geleden bij de start van de club al bij was, is tot op vandaag nog steeds een trouwe medewerkster. Alle aanwezigen werden ook getrakteerd op een aangename receptie.

Een greep uit de aanwezigen in Nieuwrode
Een greep uit de aanwezigen in Nieuwrode
De speech van Jos Smets in Nieuwrode
De bedankspeech van Jos Smets in Nieuwrode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *