logo Casalina

Rutger Wouters behaalt achtste seizoenszege in Booischot

Rutger Wouters behaalt achtste seizoenszege in Booischot
Vlnr tweede Jef Meyvis, winnaar Wouters, derde Rik Meeusen

Elite z/c Rutger Wouters uit Koersel schreef de koers in Booischot op zijn naam. Hij was de snelste van een kopgroep van negen, in de laatste hectometers kon hij medevluchter Kristof Dockx uit Sint-Katelijne-Waver tot de orde roepen. Jammer genoeg werd er in deze snelle race drie keer pittig gevallen, zelfs nog in de slotbocht. 

Op voorhand hadden zich 149 deelnemers gemeld voor deze race in het centrum van Booischot. De organiserende Booischotse Pedaalridders zagen finaal 116 starters, hun koers bestaat al sinds 1945 en enkel tijdens corona ontbraken er twee edities.

De renners moesten 18 lussen van 6,6 kilometer bedwingen goed voor in totaal 120 kilometer. In de openingsrondes was er sprake van een compact peloton. Op het einde van de tweede lus reden elf leiders weg, Antwerps kampioen Noels klopte nipt Tijl De Decker uit Wommelgem. Daardoor ontstond een kleine discussie tussen beiden. In het peloton reed Van Rymenant op kop. Het tempo lag hoog, deels daardoor en deels door een valpartij waarbij iets meer dan dertig renners betrokken waren was er even sprake van twee grote groepen. Josse Ooms uit Lier, Michael Decoster uit Bonheiden en Thibaut Bernard uit Hannut stapten gehavend uit een volgwagen en werden verzorgd. Het zwaarste slachtoffer werd met een elleboogbreuk naar het ziekenhuis overgebracht.

In ronde zes waren ze met acht weg, Wouters leidde de achtervolging. Een lus later ontsnapten twee provinciale kampioenen: de Antwerpse Sven Noels uit Dessel en de Vlaams-Brabantse Brent Van Mulders uit Asse. Enkele doorkomsten later werden ze vervolledigd door thuisrenner Thomas Demolder. In ware tijdritstijl kwam hij succesvol bij het leidende duo. Noels moest onverwacht lossen, vermoedelijk lag pech aan de oorzaak. Senne Boeckx uit Westerlo ging vanaf het peloton in de tegenaanval toen ze een halve minuut achterstand telden, voorlopig tevergeefs.

Met nog vijf rondes te gaan viel alles te herdoen door meerdere aanvallen.

Eén doortocht later kwamen Dockx en Wouters alleen door, ze werden op de huid gezeten door zeven achtervolgers. We gingen de finale in met negen leiders toen beide groepen samen smolten buiten Dockx en Wouters waren dat De Decker, Yarne-Zias Geenen uit Mol, Sibe Francken uit Zoersel, Jef Meyvis uit Meer, Kiano Brusseleers uit Nossegem, Rik Meeusen uit Wuustwezel en Glenn Broekmans uit Kwaadmechelen. Met nog anderhalve kilometer te gaan versnelde Dockx, de eerste drie haalden hem nog net voor de lijn in. Dockx werd vierde voor Brusseleers. Het Urbano-Vulstekeduo Meyvis en Meeusen ging hem nog vooraf.

“Het was lang geleden dat ik nog zo’n slechte benen had. Gelukkig kwam ik erdoor. Dockx ontsnapte en ik was er op het einde net op tijd bij om hier te winnen, dat had ik niet verwacht”, reageerde de winnaar na zijn achtste seizoenszege. De renner van Team Thielemans – Dehauwere start zondag, vandaag dus, in Maleizen nabij Overijse. Een kleine twee maanden geleden won hij in de buurt in Beerzel.

Één gedachte over “Rutger Wouters behaalt achtste seizoenszege in Booischot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *