logo Casalina

Rugpijn werpt schaduw op veldritseizoen Jelle Camps

Rugpijn werpt schaduw op veldritseizoen Jelle Camps

Cyclocrosser Jelle Camps (21) heeft al vier maanden last van de rug, in die mate zelfs dat zijn veldritseizoen later begint. De twintiger van Pauwels Sauzen – Bingoal hoopt tegen einde oktober op de Koppenbergcross pijnvrij op de veldritfiets te kunnen stappen. Hij rijdt komende zaterdag de Heistse Pijl, nog maar zijn tweede wegkoers, van het seizoen en hoopt dat dit een goede test zal worden.

Ondanks de hinder probeert hij de zware Koppenbergcross te halen.

“Door mijn rugblessure heb ik nog niet echt een vooruitzicht op het cyclocrossseizoen. Dat zal met zekerheid uitgesteld worden tot minstens eind oktober. Ik hoop de Koppenbergcross voor beloften op 31 oktober te halen, maar dat is geen zekerheid. Momenteel is de blessure nog steeds aanwezig en ondervind ik er nog op regelmatige basis last van. Ook na mijn eerste koers op Zolder, die reed ik op conditioneel vlak vlot uit. Daags nadien veroorzaakte het toch een felle lichamelijke reactie. Door mijn blessure, waar ik nu vier maanden mee zit, is mijn voorbereiding allesbehalve goed gelopen. Hierdoor liep ik een grote achterstand heb qua trainingsvolume. Ik heb deze week een zelfgeplande stage afgewerkt in de Ardennen. Ik start zaterdag in de Heistse pijl, wat goed is voor mijn tweede koers van dit wegseizoen”, legt de Boortmeerbeeknaar uit.

Een oorzaak werd nog niet gevonden.

“Ik heb geen idee wat aan de grondslag van deze blessure ligt. Op training heb ik wat last gekregen iets boven het staartbeen, het werd erger tot ik bijna niet meer kon stappen van de pijn. Een echte oorzaak is er tot nu toe nog niet gevonden. Ik heb tijdens twee maanden echt dagelijks last gehad, bij elke beweging voelde ik de pijn. Zelfs door te gaan liggen of te stappen, gelukkig is dat stelselmatig verdwenen. Nu kan ik pijnloos de dag doorkomen, enkel bij nieuwe belastingen krijg ik nog steeds reacties. Heel intensieve trainingen lukken ook nog niet. Ik kon het me wel niet veroorloven om enkele maanden te rusten. Ik ben redelijk snel opnieuw beginnen fietsen met het risico dat de blessure langer zou aanslepen, maar ik had ook geen andere keuze. Ik ben bij enkele artsen langs geweest. Ik kan niet anders dan verder doen zoals ik nu bezig ben en rusten wanneer het nodig is. Ik hoop dat ik met de tijd zal groeien in mijn seizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *