logo Casalina

Ruben Cumps pakt allereerste provinciale titel in Linden!

Ruben Cumps pakt allereerste provinciale titel in Linden!
Ook Ruben Cumps met rode helm zal binnenkort in gele provinciale kleuren koersen

In de avond- en open koers in het heuvelende Linden was de provinciale titel bij de elites z/c voor Ruben Cumps uit Herent. De twintiger van Team Siktivity wist dat het nog met vier rondes in de aanslag en vier leiders stilaan “moneytime” werd. Met zijn vieren sloten ze aan bij vier leiders, het merendeel van deze groep reed samen naar de meet. Als enige elite z/c bij de koplopers was hij zeker van de provinciale driekleur.

Cumps’ beste resultaat tot nu toe dit seizoen was een 24ste plaats.

“Ik begon door corona begin juli te koersen. Mijn wijsheidstanden waren eruit. Ik voelde me daarna wel goed, maar het kwam er niet helemaal uit. In mijn wedstrijden miste ik steeds de goede vlucht. Mijn beste resultaat was tot nu toe de 24ste plaats in Sint-Ulriks-Kapelle. Langs de andere kant, als ik in Linden meedoe, behaal ik steeds top tien. Ploegmaat Simon Van Roy motiveert me al de hele voorbije maand met de melding dat ik erin moet geloven dat er in Linden iets inzit en het kwam uit! Ik was in het verleden nooit dichtbij een provinciale titel en nu win ik hem”, aldus de zevende in de open wedstrijd.

Cumps doet zijn verhaal en blikt tevreden terug.

“Ik hield me wat afzijdig toen er rond halfweg vier leiders ontsnapten. Met nog iets meer dan vier rondes te gaan versnelde Schuermans, die al eerder in Linden won en van de Olympische Spelen kwam, ter hoogte van het voetbalveld. Ik sloot met drie anderen aan en met vier reden we naar de vier vooraan. Toen we erbij kwamen, hadden we een minuutje voor. Ik was de enige elite z/c en er zaten nog twee beloften bij. Bleef ik vooraan, dan was de titel de mijne. Er werd hard gekoerst en het zag er goed uit. In de laatste ronde werd ik nog aan het voetbalveld gelost, ik kwam afgescheiden als zevende binnen. Ik ben enorm blij dat ik een volledig seizoen in een gele kampioenenoutfit kan rondfietsen. Ik hoop dat het team dat snel in orde krijgt. Het zal genieten worden.”

Cumps start zaterdag in Overijse, daarna volgen Tielt-Winge (15/08), de avondkoers van Sint-Truiden (18/08), het BK in Bertem (22/08), het Aarschotse criterium (26/08), Neerijse en Eizer.

Geef een reactie