logo Casalina

Ronny Storms won als laatste thuisrenner 31 jaar geleden in Tremelo

Ronny Storms won als laatste thuisrenner 31 jaar geleden in Tremelo
De huidige Ronny Storms en Ronny toen hij in Tremelo won

Ronny Storms (52) uit Baal won exact 31 jaar geleden de koers in Tremelo, de omloop van nu en toen vergelijken is zoals het vergelijken van appels met citroenen. De ronde destijds was langer en liep doorheen Werchter,  de start en aankomst waren voorzien aan Verzekeringen Cnops aan het begin van de Baalsebaan. De wedstrijd voor elites heette toen de GP Verzekeringen Cnops – AGF, sinds dit seizoen heet deze race de GP Chocolade Atelier Stuyven.

In het jaar 1991 won Storms twee koersen in totaal, zelfs twee op één week.

“Ik won in Begijnendijk én Tremelo. Ik kan je zeggen dat winnen in eigen dorp enorm moeilijk is, iedereen verwacht dat van je, maar dat is niet vanzelfsprekend. Ik keek aanvankelijk de kat uit de boom om de druk af te houden in koers. Daar reden sterke mannen uit eigen omgeving rond zoals Johan Vanden Dries en Roger Nolmans, die ondermeer in Veltem won. Ik kwam solo binnen nadat ik uit een groepje met drie anderen ontsnapte. Ik ging aan ter hoogte van de huidige VBS-school en kwam aan de kerk nog even met mijn pedaal tegen het wegdek terecht. Ik was enorm blij dat ik kon winnen, maar ik had nooit verwacht dat het minstens 31 jaar zou duren vooraleer ik een opvolger uit eigen gemeente zou krijgen”, blikte Storms terug.

De concurrentie in Tremelo was niet min in 1991
De concurrentie in Tremelo was niet min in 1991

“De omloop zag er toen enorm anders uit. Vanaf de start bij Cnops reden we naar Werchter en trokken we via de Beverlaak, we konden ook meer door Tremelodorp rijden zoals langs de vroegere garage Ceulemans in de Veldonkstraat, toen kon je nog echt koers maken. Ik vrees dat de wedstrijd van vandaag vooral enorm snel zal verlopen en mogelijke vluchters blijven steeds in het vizier van het peloton.”

Storms werd na zijn wielercarrière nog ploegleider bij Heist Sportief geweest en reed in de neutrale wagen in het toen gekende Doremieketeam van de Jomme. Hij zit bijna twee decennia in de vastgoedwereld en baat sinds vier jaar op de Schrieksebaan de plaatselijke vestiging van Janssen en Janssen uit. Daarbij blijft het niet, al twee jaar is hij betrokken bij het reilen en zeilen van voetbalclub KVC Langdorp.

Storms geeft deze dinsdag in de vooravond om 17.30 uur het startschot van de koers voor elites z/c en beloften aan Café Paloma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *