logo Casalina

Ronde van Vlaams-Brabant kiest voor de ritten van de vorige editie

Ronde van Vlaams-Brabant kiest voor de ritten van de vorige editie
Een ploegmaat juicht mee terwijl Thibau Nys de massaspurt in rit één in Huldenberg in 2021 wint

De vijfdaagse Ronde van Vlaams-Brabant behoudt in 2022 hetzelfde rittenschema als de versie van vorig jaar. Met andere woorden, de beginetappe vindt in en rond Huldenberg plaats, daarna volgt een rit in lijn in het Tiense Goetsenhoven, een tijdrit in Bertem en een rit in lijn. Traditiegetrouw wordt er afgesloten in Rillaar.

Waarom iets veranderen aan een goede formule moet de organisatie terecht hebben gedacht.

De Ronde wordt dit seizoen vanaf woensdag 27 juli tot en met zondag 31 juli gereden en bevat de volgende etappes:

Woensdag 27 juli Huldenberg
Donderdag 28 juli Goetsenhoven
Vrijdag 29 juli Bertem (tijdrit)
Zaterdag 30 juli Bertem
Zondag 31 juli Rillaar

De omlopen van deze vijfdaagse zijn grotendeels similair aan die van vorig jaar. De voorlaatste etappe in en rond Bertem en de slotrit in Rillaar zullen wel een verschillende omloop krijgen onder andere als gevolg van wegenwerken. De invulling van deze lussen moet nog plaats vinden, het rondje in Rillaar zal een lengte van om en bij de twintig kilometer hebben.

Het aantal starters bedraagt net zoals in 2021 25 teams van zeven renners goed voor een deelnemersveld van 175 wielrenners. Het merendeel van de ploegen die vorig jaar meedeed, gaf voor deze editie ook al hun fiat. Ook de klassementstruien blijven ongewijzigd.

Het belang van deze vijfdaagse mag absoluut niet onderschat worden. In de eerste twee ritten van deze ronde boekte Baalse wielerbelofte Thibau Nys twee ritzeges, daarna volgde succes in de Ronde van Namen. Hierdoor werd hij geselecteerd voor het EK, werd hij Europees kampioen en de rest van het verhaal is ondertussen een mooi stukje geschiedenis geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *