logo Casalina

Rik Torfs wil op de afspraak zijn op de Koppenbergcross

Rik Torfs wil op de afspraak zijn op de Koppenbergcross
Rik Torfs leidt de dans voor ploegmaat Yannick Wuyts

Rotselaarse veldritjunior Rik Torfs is van plan om komend weekend te starten in de zware Koppenbergcross. Dat is voorlopig toch het plan, tenminste als deze wedstrijd niet afgelast zal worden als gevolg van bijkomende coronamaatregelen.

“Het veldritseizoen eigenlijk heel goed begonnen met een zesde plaats in Herentals. Daarna ben ik ziek geworden, dat was een stevige verkoudheid waardoor ik even moest bekomen en ook competitief stil lag. Op die manier heb ik belangrijke punten gemist voor mijn startorde te verbeteren in de crossen. Zo kon ik niet anders dan altijd achteraan starten. Ik hoop op deze bekende Koppenbergcross vooral de vorm van in Herentals terug te vinden”, aldus de tiener van het YCT Demer en Dijle die over een heel goede start beschikt. “Ik zou enorm tevreden als ik me bij de vijfentwintig eersten zou bevinden, wanneer ik de finishlijn zal over rijden, zodat ik nog enkele puntjes kan nemen om mijn startpositie de komende weken te verbeteren”, meldde de naamgenoot van de voormalige rector aan de KU Leuven.

Het zal een eerste kennismaking worden met deze omloop voor Torfs.

“Ik heb er nog nooit eerder gereden. Normaal gezien zou dat wel een parcours voor mij moeten zijn, tenminste als het niet te overdreven modderig is. Rondjes zoals in deze wedstrijd, met de meeste hoogtemeters, zouden mij dan absoluut moeten liggen. Voorlopig kan die veldrit nog plaats vinden ondanks verstrengde coronamaatregelen. Ik snap het zelf allemaal ook nog niet zo goed.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *