logo Casalina

retrOttenburg: de magie van de jaren zestig, zeventig en tachtig herleefde opnieuw

retrOttenburg: de magie van de jaren zestig, zeventig en tachtig herleefde opnieuw
RetrOttenburg bestuur 2023

Onder een stralende zon vond voorbije pinksterzondag de tweede editie van “retrOttenburg” plaats. Niet alleen de 65 deelnemende flandriens in retrowieleroutfit, maar ook heel wat supporters waren voor deze gelegenheid in de kledingkast van hun (groot)ouders gedoken. Nostalgie ten top door de aanwezigheid van heel wat heren met “Peaky Blinders” pet, bretellen of salopet en dames in polka dot kleedje of swing rok.

Eerbetoon aan wielerhelden Eddy, Rik, PouPou en vele anderen

Het idee voor het event ‘retrOttenburg’ ontstond bij een groepje lokale wielertoeristen die vroeger als kleine jongens vol ontzag de gloriedagen van hun toenmalige wielerhelden meemaakten. Het evenement groeide echter uit tot een retrofestijn en baadde dan ook in de sfeer van de sixties, seventies en eighties. De oldtimerkaravaan en bijvoorbeeld ook de pensenkermis droegen hun steentje bij om de Huldenbergse deelgemeente terug in de tijd te schieten.

De beklimming van de Florivalstraat in Ottenburg
De beklimming van de Florivalstraat in Ottenburg

Mede-organisator Pieter Geens kijkt dan ook tevreden terug op een dag die het leukste dorp langs de taalgrens op zijn kop zette.

“Mede dankzij het mooie weer zijn we er in geslaagd om met dit evenement toeschouwers en wielertoeristen uit het dorp en ver daarbuiten bij elkaar te brengen met een thema waar jong en oud van hebben genoten. Waar we tijdens de namiddag in het centrum en langs het parcours vele supporters op de been brachten, werd er ’s avonds in de magische sfeer van de spiegeltent gerockt en gerolled!”

De spiegeltent was ’s avond het decor voor een spetterende performance van rockband de ‘Great Pretenders’. En tot in de vroege uurtjes zorgde de ‘retro’ discobar voor een onvergetelijke ambiance.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *