logo Casalina

Provinciale wegkampioenschappen Vlaams-Brabant anno 2022 bekend!

Provinciale wegkampioenschappen Vlaams-Brabant anno 2022 bekend!
Buizingen Sportief organiseerde in 2020 met succes de PK's voor aspiranten in Halle

Bij Cycling Vlaanderen afdeling Vlaams-Brabant werden zeer recentelijk de provinciale kampioenschappen in alle reeksen uitbesteed. Zo goed als alle reeksen om precies te zijn, voor de provinciale kampioenschappen voor de elite-3/masters die het voorbije jaar in Nieuwrode plaats vonden werd nog geen kandidaat gevonden. Dat is ook het geval voor de provinciale kampioenschappen tijdrijden.

Voor de elites z/c en beloften wacht er in 2022 een omloop in Wemmel. Deze eerste provinciale titelstrijd van het seizoen vindt plaats op zondag 10 april. Belofte Tuur Dens uit Rotselaar en elite z/c Ruben Cumps uit Herent verdedigen dan hun titel. De WTC Sportvrienden v/k Kapelleke Wemmel staan in voor de organisatie.

Het daaropvolgende kampioenschap zou de strijd tegen de chrono moeten zijn. Dit zou plaats vinden op 5, 7 of 12 april, maar daaromtrent bestaat er nog geen zekerheid. Cycling Vlaanderen zoekt momenteel volop naar een oplossing.

KWC De Verenigde Sportvrienden Boortmeerbeek kreeg de eer en het genoegen om het PK voor nieuwelingen te organiseren op zondag 8 mei. De week nadien rijden de junioren in het Pajottenland op zondag 15 mei in een organisatie van Galmaarden Sportief.

De vrouwelijke beloften en elites koersen op zondag 29 mei voor hun titel in Halle, de organisatie van Buizingen Sportief deed het vorig jaar prima met de organisatie van de PK’s voor aspiranten.

De aspiranten zijn er op zondag 5 juni bij, de organisatie van De Vrije Sportman Stok Kortenaken, neemt deze waar.

De vrouwelijke nieuwelingen en junioren, kortom de vrouwelijke jeugd, weten dat ze op zondag 21 augustus bij de Wielervrienden De Oude Smis in Neerwinden-Landen moeten zijn, zij zijn jaarlijks in de weer met hun nieuwelingenkoers aan het begin van de zomervakantie.

Voor de elite-3/masters waren er geen kandidaten en wordt er contact opgenomen met mogelijke organisatoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *