logo Casalina

Provinciaal nieuwelingenkampioenschap in Heide-Linter uitgesteld naar 4 augustus. Twee titelstrijden gepland!

Provinciaal nieuwelingenkampioenschap in Heide-Linter uitgesteld naar 4 augustus. Twee titelstrijden gepland!
Een beeld na de aankomst van een nieuwelingenrace in Heide-Linter Foto Wielerclub Heide Sportief Linter

Wielerclub Heide Sportief Linter kreeg door corona enkele dagen geleden geen toestemming meer om hun provinciale nieuwelingenkampioenschap op 9 mei in Heide-Linter te organiseren. In samenspraak met Cycling Vlaanderen, hun afdeling Vlaams-Brabant en de wielerclub zelf werd afgesproken om deze titelstrijd uit te stellen naar 4 augustus, daarenboven wordt het PK opgesplitst in twee wedstrijden én is er sprake van een open formule.

“Het provinciaal Kampioenschap zal toch georganiseerd worden door onze club in 2021, maar dan op woensdag 04 augustus 2021. Op die datum organiseerden we ook al een wedstrijd voor nieuwelingen, maar op deze manier zal deze provinciale titelstrijd een open wedstrijd worden. Dit wel zeggen dat ook nieuwelingen van buiten de provincie mogen deelnemen, wat niet het geval was op zondag 9 mei, omdat er dan in elke provincie een provinciaal kampioenschap werd georganiseerd. Er moet wel rekening gehouden worden met het feit dat er maximaal 120 deelnemers starten bij een nieuwelingenwedstrijd, wat al enkele jaren zo is. Omdat het een PK is zullen de Vlaams-Brabantse renners voorrang krijgen bij de inschrijving en dat zij dus niet renner 121 of 122 zijn bij de inschrijvingen, want dan mogen ze niet deelnemen. Daarom werd er ook beslist om het provinciale kampioenschap voor nieuwelingen te organiseren in twee ritten”, vertelde Johan Zwartebroeckx, secretaris van Wielerclub Heide Sportief Linter.

De eerstejaars beginnen die namiddag aan hun titelstrijd.

“De eerstjaarsnieuwelingen starten om 16 uur, waarbij de Vlaams-Brabantse renners eerst de voorkeur krijgen en dan worden deze verder aangevuld met de ingeschreven renners van buiten de provincie. De tweedejaars starten dan om 18 of 18.30 uur, afhankelijk van wanneer de eerstejaars finishen. Uiteraard krijgen de Vlaams-Brabantse renners ook eerst de voorkeur krijgen om aangevuld te worden met ingeschreven renners van buiten de provincie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *