logo Casalina

Provinciaal kampioen Jens Clynhens wint meteen eerste cross!

Provinciaal kampioen Jens Clynhens wint meteen eerste cross!
Jens Clynhens staat fier op het hoogste podiumtrapje

Provinciaal kampioen Jens Clynhens uit Wilsele was de sterkste in de Oxycleancyclocross aan het Fort van Kessel. De twintiger van VP Consulting – Prorace Cycling Team had wat geluk bij de lottrekking bij deze B-cross.

“Ik mocht als gevolg van een goede lottrekking vanaf de tweede rij starten en kwam als tweede de singletrack. Al snel waren we met een groepje van vijf vertrokken. Ongeveer halfweg de wedstrijd kwam ik zelf eens op kop en had ik een klein gaatje wat ik kon uitdiepen tot maximaal een seconden of tien. Die voorsprong behield ik tot op de streep en zo kon ik zo de eerste cross van het seizoen winnen na toch twee moeilijke jaren. Met deze zege zet ik hierachter een punt. Het was speciaal om te winnen in deze provinciale kampioenentrui, maar vooral winnen voor mijn nieuwe ploeg deed nog meer deugd!”, vertelt de winnaar die oorspronkelijk uit Haacht afkomstig is.

Op voorhand had de kampioen zeker geen zege verwacht.

“Ik had eigenlijk geen verwachtingen, omdat ik weet dat er nog werk aan de winkel. Er is nog veel progressie mogelijk, maar dat ik nu al in dit stadium een wedstrijd kan winnen is hoopgevend.”

Clynhens crost zaterdag in Duitsland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *