logo Casalina

Profrenner Arne Marit betaalt leergeld

Profrenner Arne Marit betaalt leergeld
Arne Marit vloeide ook door naar hogerop, naar Intermarché – Circus-Wanty Credits: Wielerfoto's Ine Marit

Galmaardse wielerprof Arne Marit heeft een koersweekend met hoogtes en laagtes achter de rug. Hij begon met een 21ste plaats in de AG Driedaagse Brugge-De Panne, daags nadien haalde de jongeman van Sport Vlaanderen-Baloise de streep niet in Gent-Wevelgem. Komende paaszondag heeft hij een vroege vlucht in het vizier in Vlaanderens Mooiste, de Ronde van Vlaanderen.

“Met die éénentwintigste plaats zijn ineens mijn eerste UCI-punten ook binnen. Die zijn mooi meegenomen, het is altijd leuk om die als neoprof mee te kunnen pakken. Het is als nieuwe naam niet altijd makkelijk om je te positioneren en je als het ware ertussen te smijten. Ik denk dat ik op mijn beste misschien nog vier à vijf plaatsen beter had kunnen sprinten in de Panne. In Gent-Wevelgem kon mijn positionering wel beter, dat in combinatie met het feit dat ik niet mijn beste dag had, brachten met zich mee dat ik niet uitreed.”

Nu volgt de Ronde van Vlaanderen op zijn pad.

“Ik ga deze omloop vanaf vandaag gaan verkennen, ik ben benieuwd naar wat ik voor de wielen geschoven ga krijgen. Indien de mogelijkheid zich aandient, dan zou ik opteren voor een vroege vlucht. Ik denk dat iedereen in het team de kans krijgt om zich te tonen en uitrijden zal de boodschap blijven”, reageerde de snelle man, die Parijs-Roubaix als mooiste klassieker bekijkt.

Zijn beste notering tot nu toe was een negende stek die hij begin maart behaalde in de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré in Roeselare.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *