logo Casalina

Polsbreuk beëindigt wielerseizoen Robbe De Ryck

Polsbreuk beëindigt wielerseizoen Robbe De Ryck
Robbe durft al eens met rode fietsschoenen koersen

Belofte Robbe De Ryck uit Tielt-Winge ging koersen in het Oost-Vlaamse Bassevelde. Het eindigde op een serieuze sisser voor de jongeman van het Davo United Cycling Team, na een val werd immers een polsbreuk vastgesteld. Zes weken gips is het onverbiddellijk gevolg.

Door de impact van de val had Robbe niet onmiddellijk door dat hij iets had gebroken.

Het was een goede koers tot iets na wedstrijdkilometer 95. Toen ontstond er een zware val, volgens mijn snelheidsmeter met een snelheid van ongeveer 54km/uur. Ik ga schuin over de kop en kom op mijn buik terecht, verre van plezierig. Ik schuif op die manier nog meters verder tot ik pardoes in de gracht terecht kom. Er vielen nog verschillende renners en er reden ook nog anderen over mijn rug. Deze stevige val bracht vele schaafwonden en brandwonden met zich mee. De dag nadien werd vastgesteld dat mijn plols gebroken was”, vertelde de pechvogel.

Zes weken gips

“Zijn seizoen zit erop en hij mag nog eens zes weken in het gipsverband doorbrengen. Brute pech, dit terwijl er nog mooie koersen kwamen. We houden de goede benen in het achterhoofd. Ik zal dan met de voorbereiding voor 2021 moeten beginnen”, aldus de jongeman die ook volgend seizoen de kleuren van het Davo United Cycling Team zal verdedigen.

Robbe ging normaal komende zondag in Eizer-Overijse rijden, daarna stonden Nieuwkerken-Waas (14/09) en in het Naamse Vresse-sur-Semois (18/09) op zijn programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *