logo Casalina

Perrin-Ganier pakt zijn vierde eliminatorwereldtitel

Perrin-Ganier pakt zijn vierde eliminatorwereldtitel
Perrin-Ganier wint zijn vierde wereldtitel

De Fransman Titouan Perrin-Ganier (29) had genoeg aan een slim manoeuvre halfweg en enkele forse lenderukken in de finishzone in Leuven om zijn vierde wereldtitel mountainbike eliminator te winnen. De Duitser Simon Gegenheimer leek nochtans diep in de race de beste kaarten te hebben, dat was buiten de zuiderbuur gerekend. De Zweed Olstam stak succesvol de hand uit naar brons, Franse tijdritwinnaar Serres was vierde en laatste in de finale.

Arne Janssens was de eerste landgenoot die sneuvelde in de reeksen, hij werd elfde in de eindranking. Hij volgde net na voormalig wereldkampioen Fabrice Mels die enkele keren als tweede reed in zijn heat, maar finaal derde werd en zo uitgeschakeld werd. Na de race baalde hij als een stekker.

Jay Bytebier uit de Vlaamse Ardennen was de enige landgenoot die de halve finales haalde, door tweede in zijn kwalificatieheat te worden. Hij was één van de vier starters in de eerste reeks van de halve finale die werd gedomineerd door Perrin-Ganier. Zijn landgenoot Serres volgde hem van nabij zodat er voor Bytebier geen plaats was in de A-finale. Het verschil werd vooral gemaakt in de bochten.

Perrin-Ganier (met rode bril) neemt de start
Perrin-Ganier (met rode bril) neemt de start

In de tweede heat lag de Duitser Gegenheimer continu op kop, de Zweed Olstam kon hem niet remonteren en plaatste zich als tweede voor de finale. De Zweed Burman en de Fransman Azzaro werden uitgeschakeld, die laatste bleef nog even haperen aan de trappenpartij op het Ladeuzeplein.

In de kleine finale leidde Bytebier het merendeel van de strijd, pas in de aankomstzone spurtte Azzaro hem voorbij in de strijd om plaats vijf. Bytebier, een astmalijder, werd zo knap zesde. “Jammer dat ik het nog weg gaf aan de finish”, besloot hij tegen zijn entourage.

Jay Bytebier werd als zesde beste Belg
Jay Bytebier werd als zesde beste Belg

In de grote finale begon Gegenheimer als de beste, Perrin-Ganier nam halfweg het commando over door aan de buitenkant voorbij te schuiven. Aan de finish was hij eveneens incontournable. “Dit was een complete race voor mij. De voorbije week was zwaar voor me, ik wou met de pedalen antwoorden en dat lukte. Ik ben heel blij met deze vierde titel”, wist de winnaar.

Perrin-Ganier net na zijn aankomst
Perrin-Ganier net na zijn aankomst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *