logo Casalina

Bijna perfect juniorenrapport levert Thibau Nys Kristallen Fiets op

Bijna perfect juniorenrapport levert Thibau Nys Kristallen Fiets op
Thibau Nys in actie in zijn Europese kampioenentrui

Exact 23 jaar na Sven Nys is het nu de beurt aan Thibau Nys (18) om de Kristallen Fiets als beste jongere te ontvangen. Hij kreeg deze mooie trofee in ontvangst omdat hij in zijn laatste juniorenseizoen bijna alles won wat er te winnen viel, hij scoorde 22 zeges op 26 crossen. Hij veroverde de Belgische, Europese en wereldtitel en stak daarbij ook nog eens het eindklassement van de de wereldbeker en Ridley Cup (Superprestige) op zak. Hij sloot zijn seizoen vanzelfsprekend als nummer één op de UCI-ranking af, toch was de concurrentie niet min.

Nys senior veroverde de trofee twee keer in 1997 en 1998. Tweede in de ranking dit jaar was Jordi Meeus, Belgisch beloftenkampioen en ritwinnaar in de Giro U23. Henri Vandenabeele was derde in de Kristallen Fiets en tweede in de Giro U23 na Tom Pidcock. Bronzen plak op het junioren EK Arnaud De Lie, die dertien koersen won, was vierde.

Ilan Van Wilder uit Opwijk, die vorig jaar al deze trofee won, pakte positie vijf. Na amper één beloftenjaar werd hij in 2020 prof bij Team Sunweb. In zijn eerste rittenkoers, de Ronde van de Algarve, werd hij meteen zeventiende in het algemeen klassement. Daarna pakte hij nog brons op het Europees kampioenschap tijdrijden voor beloften in Plouay.

“Deze trofee betekent wel iets. Zeker als je ziet wie deze Kristallen Fiets al heeft gewonnen”, reageerde de opgetogen tiener uit Baal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *