logo Casalina

Over twee weken denderen er weer nieuwelingen door Tielt-Winge

Over twee weken denderen er weer nieuwelingen door Tielt-Winge
De nieuwelingenkoers in Tielt-Winge kent steeds een geanimeerd verloop

Over exact twee weken vindt de nieuwelingenkoers in Tielt-Winge plaats waaraan maximaal honderd jonge wielrenners zullen deel nemen. Gezien de coronapandemie werd besloten om geen prijzengeld uit te besteden dit seizoen. Het organiserende CT Tilt wil de renners wel belonen, maar op een andere manier namelijk met een heuse bergprijs. De renners overwinnen niet voor niets de Blereberg negen keer.

De race bestaat net als vorig jaar uit negen rondes van 7.2 kilometer en dus in totaal uit 64.8 kilometer in totaal. De bergprijs wordt ligt op de top van de Blereberg, per ronde krijgen de eerste drie respectievelijk vijf, drie en één punt. De eindwinnaar is 40 euro rijker, de tweede 30 euro en de derde tenslotte 20 euro. De omloop is niet enkel pittig op de Blerebergstraat, maar ook de bovenste deel van de Kiekenbosstraat en de Vlaaistraat zijn pittig. In het verleden wonnen beide broers Verstappen, Tijs en Dries, al deze wedstrijd. Vorig jaar was Vlad Van Mechelen, notabene in de massaspurt er de beste.

“We kregen toelating van de gemeente om het te organiseren en normaal mogen er maximaal honderd renners starten, voor zo ver we momenteel weten. Er zijn momenteel 126 renners ingeschreven, we moeten het goed organiseren en zien dat deelnemers uit de nabije omgeving zeker de mogelijkheid krijgen om te starten. We willen zeker streekrenner Niel Meulemans aan de start zien. Stel dat je wilt koersen bij ons en je hoort niet tot de honderd gelukkigen, geef de moed niet op, je kan daags zelf nog gecontacteerd worden om alsnog te starten. Vorig jaar hadden we nog zestien plaatsen open bij de start terwijl het op voorhand vol leek te zitten”, geeft organisator Roger Nolmans weer. “De omloop blijft dezelfde tegenover vorig jaar. Het traject van een vijftal jaren geleden bezigen is ondoenbaar als gevolg van wegenwerken.”

Het CT Tilt organiseert jaarlijks een nieuwelingenkoers, een wedstrijd voor elites z/c en beloften op 15 augustus en een topkoers voor profrensters, de Omloop van het Hageland.

“Ons bestuur bestaat uit zes medewerkers, ooit waren dat er twaalf. We hadden er graag enkele bestuursleden bij, dit om de toekomst met een gerust gemoed tegemoet te treden. Daags zelf vinden we genoeg vrijwilligers, het is vooral het voorbereidende werk waarin we mensen te kort komen om het initiatief te nemen. Je leert bij ons alle facetten van de koers en af en toe is er uiteraard tijd voor een kwinkslag, een droogje en een natje”, besloot Nolmans. Geïnteresseerden kunnen terecht op roger.nolmans55@gmail.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *