logo Casalina

Oscar Nilsson-Julien maakt mooie solo af en pakt eerste zegeruiker van het seizoen in Geetbets

Oscar Nilsson-Julien maakt mooie solo af en pakt eerste zegeruiker van het seizoen in Geetbets
De Britse winnaar Oscar Nilsson-Julien met zijn zegepalm

In de avondkoers van Geetbets voor elites z/c en beloften behaalde de Brit Oscar Nilsson-Julien zijn eerste seizoenszege. Halfweg de koers die garant stond voor vele versnellingen en aanvallen trok hij de kaart van het offensief met Witse Meeussen uit Vlimmeren en Cedric Raymackers uit Zepperen. Met nog vier rondes te gaan liet hij het duo in de steek.

De organiserende wielerclub Betserse Sportvrienden zagen 52 deelnemers opdagen in Geetbets voor in totaal 115 kilometer

Jef Knevels uit Neerpelt viel in het begin tot vier keer toe aan, zonder succes. Tijdens de vijfde lus reden Knevels, de Canadees Axel Froner en Raymackers op kop van het peloton. In ronde zes stak Nilsson-Julien al eens de neus aan het venster, meer dan tien tellen bonus kreeg hij niet.

In ronde acht vormde zich de kopgroep waaruit de latere winnaar zich afscheidde met nog een kwart race te gaan. Nico Janssens uit Tielt-Winge en Ward Schoevaers poogden hier vooraan het peloton verandering in te brengen, maar de rest wou niet mee. Even reed een kwintet achter hen bestaande uit de Brit Birrell, de Ier Adam Kelly, Arne Goris uit Heusden-Zolder, Dag Verbeeck uit Wilsele en Bram Rombouts uit Wuustwezel. Zij werden in de achtervolging afgelost door de Limburgse broers Porco, Kelly en opnieuw Birrell. Ook thuisrenner Rhune Clynen uit Halen poogde de bakens te verzetten in het peloton maar zonder succes. De latere winnaar nam snel 15 seconden die gaandeweg een minuut werd, de tijdrijderscapaciteiten van de prille twintiger kwamen tot uiting. Hij werd niet meer bedreigd, Timothy Stevens uit Borgloon spurtte naar plaats twee voor de Brit Birrell. Knevels won de pelotonspurt.

“Ik had eerder al zicht op winst enkele maanden geleden in Beerzel nabij Putte, maar een sterke Wouters haalde me daar terug”, herinnerde Nilsson-Julien zich. Wat er in die koers gebeurde kan u hier nog eens nalezen. “We waren weg en het draaide goed vooraan, ik besloot voor winst te gaan en kon de rest eraf krijgen. Ik ben enorm opgetogen met mijn eerste succes. We rijden hier wel als Britten in dezelfde kleuren, maar dat is geen bestaand team. We zijn allen op zoek naar een team die ons een contract wilt geven”, aldus winnaar Oscar Nilsson-Julien die zo zijn ambitie onderstreept. Voorbije zaterdag in Booischot won zijn “team”- en landgenoot Ross Birrell nog in Booischot, dat valt hier te bekijken. Het Britse gezelschap zal komende donderdag in het Aarschotse criterium starten.

De avondkoers uit Geetbets werd afgelegd tegen een gemiddelde snelheid van bijna 45 km/uur ondanks een afstand van 115 kilometer en warme temperaturen. Slechts 25 starters van de 52 haalden de meet. Thuisrenner Hendrik Kennes moest iets na halfweg de rol lossen en verliet de race. Kersvers Beneluxkampioen in nevenbond WAOD (Wielerbond Openbare Diensten) Thierry Andrieu uit Scherpenheuvel schrok ook. “Vroeger reed ik steevast deze koers uit, maar nu ging het verschroeiend hard”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *