logo Casalina

Organisator Wim Craps en koersende zoon Lars beleefden koers in Neerijse intens

Organisator Wim Craps en koersende zoon Lars beleefden koers in Neerijse intens
Lars Craps (oranje) rijdt Thibaut Ponsaerts voorbij

VZW Het Ijsewiel organiseerde voorbije zondag een uitmuntende manier een juniorenkoers en een wedstrijd voor elites z/c en beloften in Neerijse. Voorzitter van de organisatie Wim Craps volgde de race voor elites met iets meer buitengewone aandacht daar zijn zoon en klimmer Lars kwam er in actie. Hij trok veel in de aanval, finaal liet hij een 22ste plaats noteren in zijn laatste race van het seizoen.

In maart en april ondervond Lars geen hinder van de coronabreak in het peloton, daar hij aan het herstellen was van een knieblessure die hij in het begin van het seizoen opliep.

“Daardoor kon ik goed koersen vanaf juni tot zelfs in oktober en heb ik een volwaardig seizoen achter de rug. Gezien er al verschillende seizoenen koersen van de kalender verdwenen vond ik dat het aan de ouders van de renners was om wedstrijden te organiseren. De oudere generatie die er vroeger steevast voor instond is nu beetje bij beetje aan het wegvallen. Ik vrees dat er nog veel organisaties gaan sneuvelen door die coronapandemie. De organisatie besliste pas een kleine maand geleden om de elites z/c en beloften te laten koersen. De omloop kende ik van buiten, ik reed zo in het middelbaar naar school, dus ik reed per week tien keer die route. Ik ken er elk putje en elke bocht. Ook de helling van de Langestraat beklom ik al betrekkelijk veel, dat was wel speciaal om die opeens “voor echt” op te racen. Ik had op zich een lastigere wedstrijd verwacht, er was onderweg wel wat recuperatie mogelijk. Ik werd 22ste, waar ik tevreden mee ben. Jammer dat de vier aanvallers al in ronde twee weg waren, ik reed nog een aanvallende koers. We reden helaas achter de feiten aan, ik wist dat als eerstejaarsbelofte het offensief nemen nog niet aan mij besteed was. Toen GM Recycling op het einde begon te rijden, ging de kloof wel snel naar omlaag”, herinnerde de student toegepaste economische wetenschappen aan de KU Leuven zich.

Organisator Wim en fietsende zoon Lars Craps
Organisator Wim en fietsende zoon Lars Craps

Vader Wim Craps beleefde de wedstrijd uiteraard volledig anders.

“We hebben op heel korte termijn beslist om buiten de juniorenkoers ook de elitekoers te organiseren. Komt daarbij dat die reeksen naadloos in elkaar overgaan, een voordeel. We staken er veel werk en energie in samen met de gemeentes Huldenberg en Bertem. Huldenbergse schepen van Sport Philippe Vervoort bracht de bekers voor de koersen in orde. Op het vlak van de omloop moeten we wel een oplossing voor die N253 voorzien, dat bracht overlast met zich mee. We konden nu niet anders omdat er wegenwerken plaats vonden op Wolfshaegen, die strook moet klaar zijn tegen het wereldkampioenschap wielrennen in 2021. Als die N253 van de omloop verdwijnt, kan het rondje nog uitdagender worden. In de toekomst is het trouwens een goede formule, uitgerekend die twee type koersen op dezelfde dag. Dat wilt niet zeggen dat dit volgend jaar opnieuw het geval is, maar het is een interessant gegeven. Zeker omdat er al zoveel koersen zijn verdwenen en verdwijnen, de situatie waarin we nu leven is daar niet vreemd aan.”

Van de renners bij het team van Craps, het Urbano Team, waren er verschillenden seingever in Neerijse zoals Han Devos, Floris Van Tricht en ook Lars Craps zelf.

Seingever Lars
Seingever Lars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *