logo Casalina

Ook in 2021 mountainbike eliminator in Leuven, ze openen de wereldbeker!

Ook in 2021 mountainbike eliminator in Leuven, ze openen de wereldbeker!
Het vrouwenpodium van het voorbije WK MTB eliminator in Leuven met van links naar rechts zilveren Tormena, kampioene Medde en bronzen Van Empel

Het wereldbekerseizoen mountainbike eliminator telt in 2021 twee Belgische manches. Gezien het wereldkampioenschap in oktober goed verliep, is het geen verrassing dat de Leuvense binnenstad begin augustus de opener is voor de negendelige wereldbeker. Na Leuven volgt een week later Oudenaarde. Leuvens schepen van Sport Johan Geleyns (CD&V) ziet wel toekomst in de eliminatordiscipline in Leuven.

Het was het voorbije seizoen de bedoeling om een omloop op het Ladeuze- en het Hooverplein uit te stippelen.

“Door corona ging dat plan niet door. Het betrekken van beide pleinen is iets dat we nu wel in 2021 gaan proberen, tenminste als de omstandigheden het nu wel toelaten. Want het is en blijft een spectaculair gegeven. Hopelijk kan er in 2021 effectief volk komen kijken en het aan den lijve beleven”, droomde de Leuvense sportschepen luidop.

Aan aandacht online ontsnapte het WK MTB eliminator niet. In Duitsland zaten er in totaal 1,8 miljoen kijkers voor hun computerscherm gekluisterd.

“In Duitsland leeft dat enorm veel meer dan in België. Via verschillende kanalen waren er in totaal tussen de 150.000 en 200.000 kijkers in ons land. We zouden na 2021 graag een vervolg breien aan dit verhaal, zeker met het gegeven dat Leuven in 2021 Europese sportstad is, moet dat zeker lukken. We kunnen hierin investeren met beperkte inspanningen, zo moeten weinig straten hiervoor worden afgezet en kan de horeca er hopelijk op die zondag de vruchten van plukken. De eerste kennismaking in oktober was positief, hopelijk komt er nog meer van dat”, besloot Geleyns.

De wereldbeker begint op 8 augustus in Leuven, de week nadien komt Oudenaarde, een nieuwkomer in de wereldbeker, aan zet. Daarna volgen Valkenswaard (22/8), Winterberg (12/9), Seine-et-Marne (17/9), Barcelona (02/10), Gibraltar (10/10), Bahrein (22/10) en de Verenigde Arabische Emiraten (29/10).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *