logo Casalina

Ook Damme, Huldenberg en Overijse officieel WK-dorp in 2021!

Ook Damme, Huldenberg en Overijse officieel WK-dorp in 2021!
De S-bocht aan de kerk in Overijse zal ook nu aangedaan worden Foto: Emmanuel Vande Broek

Nadat de 2021 UCI Road World Championships eerder al Keerbergen en Tervuren omarmden als officieel WK-dorp, valt diezelfde eer nu ook Damme, Huldenberg en Overijse te beurt. De stad Damme ligt op het parcours van de tijdritten, Huldenberg en Overijse bevinden zich op de Flandrienlus in de ritten in lijn.

Alle officiële WK-dorpen spelen samen met de vier start- en aankomststeden, Knokke-Heist, Brugge, Antwerpen en Leuven, een prominente rol bij de 2021 UCI Road World Championships. In de aanloop naar de kampioenschappen worden ze betrokken bij diverse promotionele momenten en maken ze hun inwoners warm voor de passage van het internationale wielerpeloton op hun grondgebied. Tijdens de kampioenschappen, die plaats vinden van 18 tot 26 september, komt er in elk officieel WK-dorp een fanzone en zorgt de gemeente zelf voor heel wat animatie voor de inwoners.

In Damme komen alle individuele tijdritten en de Team Time Trial Mixed Relay langs tussen zondag 19 en woensdag 22 september. Huldenberg en Overijse liggen op de Flandrienlus die vrijdag, zaterdag en zondag in het parcours van de ritten in lijn van de mannen U23, de elite vrouwen en de elite mannen zitten. Enkele van de belangrijke scherprechters van de UCI Road World Championships liggen net in die gemeenten: de Bekestraat, Moskesstraat, de S-bocht-Taymansstraat in Overijse en de Smeysberg in Huldenberg.

“Wedstrijden als de Druivenkoers en de Brabantse Pijl: ze leverden Huldenberg naam en faam op bij heel wat fietsers én wandelaars. Wie kent de beklimming van onze legendarische Smeysberg bijvoorbeeld niet? Het WK Wielrennen biedt ons de kans onze heuvelrijke gemeente ook toeristisch op te waarderen. Na de donkere coronaperiode is dat een mooi perspectief voor onze inwoners, handelaars en verenigingen. Iets om met zijn allen heel hard naar toe te leven!”, aldus Huldenbergse burgemeester Danny Vangoidtsenhoven.

Huldenbergse burgemeester Danny Vangoidtsenhoven
Huldenbergse burgemeester Danny Vangoidtsenhoven

Inge Lenseclaes, Burgemeester van de gemeente Overijse en bevoegd voor sport in haar gemeente wil daar het volgende over kwijt: “Wielrennen zit in het bloed van de Overijsenaren. Al decennialang is onze druivengemeente het decor van de Druivenkoers en de Vlaamse Druivencross. Ook de aankomst van de Brabantse Pijl is al enkele keren in Overijse georganiseerd. De damesfinale van de Brabantse Pijl vond dit jaar trouwens ook plaats in Overijse. De Ronde van Frankrijk passeerde zelfs al in de S-bocht. Ons hellend landschap is niet enkel nuttig voor de druiventeelt, maar zorgt ook voor pittige kuitenbijters tijdens de verschillende wielerkoersen die in Overijse passeren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *