logo Casalina

Ondanks pittige omloop en aankomst monden Belgische kampioenschappen in Bertem uit in spurten

Ondanks pittige omloop en aankomst monden Belgische kampioenschappen in Bertem uit in spurten
De aankomst in de Bertemse Paardenstraat op het BK voor beloften Foto; Jo Groenevinger www.cyclingsite.be

De Belgische kampioenschappen op de weg in Bertem werden geen onverdeeld succes bij de provinciegenoten. Bij de elites z/c kroonde Tom Timmermans uit Vollezele zich als kampioen. Bij de beloften haalde Maarten Verheyen uit Kontich het ondanks een uitdagende en zware omloop in de massaspurt voor eerstejaars Thibau Nys uit Baal en Lennert Van Eetvelt uit Lubbeek.

Bij de elites z/c was er al na vijf kilometer sprake van een eerste aanvaller, Goeman. Na een kleine tien kilometer werd hij gegrepen. Daarna bleef het even grotendeels gesloten, Brent Clé uit Begijnendijk en Jeff Peelaers doorbreken die trend in ronde drie. Ook zij bleven niet voor. Na zestig kilometer koers reden Borra, Stef Rogier uit Affligem, Van Den Bossche, Cant, Michiel Offermans uit Bierbeek en Vanoverberghe aan de leiding op een halve minuut gevolgd door latere kampioen Timmermans, opnieuw Goeman, Van Coppenolle en Jens Bouts uit Hofstade. Het peloton zat daar op een minuut. Met nog twee rondes te gaan worden de zes leiders vergezeld door Wante, Clauw en Van Impe, maar het peloton volgt van nabij. Met nog dertig kilometer af te leggen kwam de verwachte hergroepering eraan. In de slotfase vormde zich nog een kopgroep met streekrenner De Groef, Vanoverschelde, Heyns die al eerder in de aanval trok, Sinoy, Timmermans, Dierickx, Van Dyck, De Rooze, Desmecht, Dhooge en ex-prof Maxime Vantomme. De elf hebben een nipte voorsprong en houden het, Timmermans zegeviert voor Vanoverschelde en Van Dyck. De Groef plaatst zich als achtste, Han De Vos uit Schoonderbuken als dertiende en thuisrenner Sander Rietjens als veertiende. Thuisrenner Jonas Philips uit het nabije Vossem reed met het peloton als 35ste binnen.

Na de elites z/c waren de beloften aan de beurt in een regenachtig Bertem.

Claeys en Deweirdt waren de eerste aanvallers van de dag, net zoals bij de elites z/c droeg de eerste vlucht niet ver. Met nog honderd kilometer af te leggen noteerden we vier leiders zijnde Gelders, De Vet, Claeys die al enkele keren voordien probeerde en De Smet. Ze zagen hun voorsprong snel oplopen tot iets meer dan vijftig seconden. Helaas met nog drie en een halve ronde werden ze bij de lurven gevat. Vlaams-Brabanders Thibaut Ponsaerts uit Kessel-Lo, Jarno Jordens uit Rillaar, Jago Willems uit Zemst en Len Dejonghe uit Wilsele mengden zich nog in de (tegen)aanval, maar alles bleef finaal samen. De Baloise-Trek Lions knapte vooraan het peloton het werk op in de achtervolging om Nys naar de massaspurt te krijgen en zo geschiedde. Desal, Van Boven en Van Schoor waagden als laatsten een poging om uit de greep van de grote groep te blijven, deze denderde onverbiddelijk verder richting aankomst. In de massaspurt op het pittige vals plat van de Paardenstraat hield Maarten Verheyen Nys en Van Eeetvelt achter zich. Jasper Kaesemans uit Bogaarden (zevende), een bedrijvige Ponsaerts (twaalfde) en Brent Van Mulders uit Asse (veertiende) waren de overige Vlaams-Brabanders present in de top vijftien. Thuisrenner Arne Bauters uit Bertemse deelgemeente Korbeek-Dijle mengde zich niet in het strijdgewoel vooraan en werd 85ste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *