logo Casalina

Oliver Delaey draait de koerspagina om en richt zich op mountainbiken

Oliver Delaey draait de koerspagina om en richt zich op mountainbiken
Oliver Delaey in de Alpen

Oliver Delaey uit Begijnendijk draaide vorig seizoen de koersbladzijde bijna volledig om. Afgezien van misschien enkele kortere wedstrijden georganiseerd door nevenbonden legt hij zich grotendeels toe op het mountainbiken. Hij verliet het YCT Demer en Dijle om samen met dorpsgenoot Nathan Vanschoenwinkel het Flandrien – Topbuxus MTB Team op te richten.

“Ik richt me enkel op mountainbiken, wat marathons en kortere amateurwedstrijden in de buurt. Met koersen ben ik volledig gestopt, in het beste geval nog eens een VWV koers, maar dat betwijfel. Het plan was om in 2020 mijn laatste wegseizoen te rijden omdat ik merkte dat ik er minder voldoening uithaalde en het drukker werd met mijn studies. Doordat de wedstrijden dan wegvielen door corona ben ik afgelopen seizoen eigenlijk al vervroegd gestopt”, opent de twintiger die in zijn laatste jaar bewegings- en sportwetenschappen aan de KU Leuven zit, de focus ligt op training en coaching wielrennen. Hij wil zich verder ook richten op sportvoeding.

Gezien hij geen wegcampagne meer moet betwisten, was de voorbereidingswinter gemoedelijker.

“Ik heb wel wat minder getraind in vergelijking met de afgelopen jaren, ik heb me vooral geamuseerd. Als het te slecht weer was, ontstond er ook geen druk om te moeten gaan trainen. Op het mentale vlake, deed dat ook al veel.”

Delaey en zijn kameraad Vanschoenwinkel kwamen met het Flandrien – Topbuxus MTB Team op de proppen.

“Ik heb vorig jaar samen met een vriend ons eigen amateurmountainbikeploegje opgericht om wat sponsoring te voorzien voor marathons en buitenlandse meerdaagse wedstrijden. Ik hoop dat er zoveel mogelijk marathons van de BAMS (Belgian Ardennes Marathon Series) doorgaan in België en ik daarnaast in Italie of Frankrijk nog een etappewedstrijdje kan rijden in de loop van komende zomer.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *