logo Casalina

Nieuwelinge Shanyl De Schoesitter trekt met 16 zeges naar het BK veldrijden

Nieuwelinge Shanyl De Schoesitter trekt met 16 zeges naar het BK veldrijden
Shanyl De Schoesitter is enorm blij bij haar nieuwe team! Credits: Steven De Schoesitter

De Waasmunsterse Shanyl De Schoesitter (15) trekt met zestien zeges op achttien crossen naar de nationale titelstrijd veldrijden in het winderige en vooral publiekloze Middelkerke. De nieuwe recruut van Pauwels Sauzen – Bingoal veroverde al eerder de Belgische driekleur op de weg en in het mountainbiken, haar volgende doel is bij deze duidelijk…

“Ik reed al drie weken geen wedstrijden weer, wie weet trainde de concurrentie enorm goed! Enkele anderen kunnen goed voor de dag komen, je kan niets uitsluiten. Er zijn verschillende scenario’s mogelijk. Ik won al veel, maar het BK is het BK, dat bekijk je niet als een andere race en dat laat je niet liggen. Ik werd al nationaal kampioene op de weg en vorige zomer op de mountainbike. Die trui mis ik nog, ik zou graag met die Belgische driekleur rondrijden.”

Shanyl hoopt ook na dit weekend met de glimlach rond te rijden Credits: Steven De Schoesitter
Shanyl hoopt ook na dit weekend met de glimlach rond te rijden Credits: Steven De Schoesitter

De Schoesitter ging de omloop al uitgebreid verkennen.

“Het is een mooi parcours, maar ik verwachtte eerlijk gezegd ietsje meer zand. In principe ligt het rondje me goed, de grasbergjes daar raak je net wel of net niet boven. Je hebt twee hellingen in het zand en enkele afdalingen en ook nog een vlakke zandbak. Op het strand moeten we niet zijn, daar lopen is te zwaar voor ons. Er staat ook veel wind, aan de start- en de aankomstzone blaast die enorm in het nadeel. Ik ga onderweg alles geven en hoop met goede papieren naar de aankomst te trekken.”

De Oost-Vlaamse crost al iets meer dan een week voor haar nieuwe team.

“Ik ben heel blij dat ik in dit team mag rijden. Ik ben heel dankbaar om deze grote kans, ik kan tussen profs zoals Eli Iserbyt en Denise Betsema.”

Shanyl De Schoesitter start deze zaterdagvoormiddag om tien uur op haar BK in Middelkerke.

Shanyl op BK-verkenning Credits Steven De Schoesitter
Shanyl op BK-verkenning Credits Steven De Schoesitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *