logo Casalina

Nieuwelinge Britt Huybrechts wint tot haar eigen verrassing eerste tweedaagse van het Vermarc Cycling Project!

Nieuwelinge Britt Huybrechts wint tot haar eigen verrassing eerste tweedaagse van het Vermarc Cycling Project!
Vlnr groene trui Scarlett Souren, witte en gele tricot Britt Huybrechts, oranje en rode trui Dina Boels en blauwe maillot Febe De Smedt

De tweedaagse voor vrouwelijke jeugd van het Vermarc Cycling Project in Tisselt-Kapelle-op-den-Bos en daags nadien Landen werd in de wacht gesleept door Wijnegemse Britt Huybrechts. Ze verdrong in Landen de Nederlandse Scarlett Souren nog in extremis van de leiding. De wedstrijd werd gewonnen door nieuwelinge Laerke Expeels die in de zevende van elf rondes ontsnapte met Nikki Souren die ze uiteindelijk klopte om winst.

De organiserende Wielervrienden De Oude Smis mochten 77 deelneemsters verwelkomen.

Aan de start bij de vrouwelijke jeugd stonden leidster Scarlett Souren, groene trui Lisa Van Belle, rode trui Britt De Grave, witte maillot Britt Huybrechts, oranje trui Dina Boels en blauwe tricot Febe De Smedt. Gezien leider Souren geen twee truien tegelijk kon dragen kreeg landgenote Van Belle als vierde in de rit in Tisselt de groene puntentrui. Wat er in de openingsrit in Tisselt gebeurde, kan u hier nog eens nalezen.

De nieuwelingenstart in Landen met oranje trui Boels en witte trui Huybrechts
De nieuwelingenstart in Landen met oranje trui Boels en witte trui Huybrechts

Na enkele kilometers kregen we al een eerste aanvalster. Bij de eerste doorkomst aan de meet had noorderbuur Van Den Nouweland nog enkele meters op het peloton, gele trui Souren rode trui De Grave en Schumacher waren in de buurt. In de helft van de tweede ronde werd de leidster gegrepen. Na drie lussen kwamen de nieuwelingen erbij, ze hadden een kilometer voorsprong gekregen op de juniores om eruit te komen wie bij hen de beste was. In de vijfde lus reden Boels, Bruneel vooraan. Achteraan moest veldrijdster Elena Debaele uit Kortenaken lossen. Bij de juniores reed gele trui Souren haar verantwoordelijkheid op en reed ze continu aan de leiding.

In ronde zeven reden op een hellend stuk bij de nieuwelingen Bruneel, de Brugse Expeels en de Nederlandse Souren, zus van de leidster, weg. Ze namen een halve minuut, eens die kloof bij elkaar gereden moest Bruneel vooraan het duo laten rijden. Met nog twee lussen in de aanslag smolten de nieuwelingen- en juniorengroepen samen. Bij de junioren bleef het compact en bij de nieuwelingen spurtte Expeels sneller van Souren om winst. Jade Linthoudt uit Appelterre won de groepsspurt om plaats drie.

Top drie van de dag vlnr tweede Nikki Souren, winnares Laerke Expeels en derde Jade Linthoudt
Top drie van de dag vlnr tweede Nikki Souren, winnares Laerke Expeels en derde Jade Linthoudt

Overall spurtte Huybrechts naar plaats vijf en leidster Souren naar positie acht en net dat maakte het verschil uit om eindwinst.

Overzicht truien Vermarc Cycling Project vrouwelijke jeugd:

Gele leiderstrui en witte jongerentrui: Britt Huybrechts
Groene puntentrui: Scarlett Souren
Rode strijdlusttrui en oranje trui als beste provinciale juniore: Dina Boels
Blauwe trui voor beste provinciale nieuwelinge: Febe De Smedt

Eindwinnares Huybrechts bereidde zich voor op haar eindwinst in het jongerenklassement maar schrok dat ze ook het geel mee huiswaarts mocht nemen.

“Ik reed verschillende jaren BMX maar sinds vorig jaar september richtte ik me op de koers. Dat begint stilaan zijn vruchten af te werpen. In Tisselt behaalde ik op de eerste dag mijn eerste nieuwelingenzege en vandaag behaal ik hier helemaal onverwacht de eindzege in deze tweedaagse, ongelooflijk”, opende de winnares. “In Tisselt heb ik geprobeerd om goed vooraan te rijden. In de sprint was het eerst moeilijk om mij te positioneren, maar uiteindelijk zat ik redelijk goed. Die derde plaats overall en eerste plaats bij de nieuwelinges had ik niet verwacht. In Landen was het de bedoeling om de witte trui te verdedigen, dit is dan ook gelukt. Ik had totaal niet verwacht dat ik de gele trui ook had gewonnen, ik was een beetje verrast toen ik aan het podium stond. Ik ben blij met deze geel trui, ik weet nog niet of ermee zal slapen zoals ze dat in de Tour de France al wel eens durven doen”, reageerde de opgetogen eindwinnares.

Het gezin Huybrechts was dolgelukkig met de truien
Het gezin Huybrechts was dolgelukkig met de truien

De komende weken heeft ze koersen in Erwetegem, Hulste en een tweedaagse in Kontich en Waarloos in de agenda staan.

“Ik zal nu zeker niet teleurgesteld zijn met een mindere resultaat, ik ben tevreden met iedere prestatie.”

Één gedachte over “Nieuwelinge Britt Huybrechts wint tot haar eigen verrassing eerste tweedaagse van het Vermarc Cycling Project!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *