logo Casalina

Nieuweling Victor Van Eeckhoutte eindwinnaar van Vermarc Cycling Project. Niel Meulemans wint slotrit.

Nieuweling Victor Van Eeckhoutte eindwinnaar van Vermarc Cycling Project. Niel Meulemans wint slotrit.
Alle leiderstruien en ritwinnaar Niel Meulemans (r) op het podium

De West-Vlaming Victor Vaneeckhoutte won de openingsrit van het Vermarc Cycling Project. Ondanks verschillende vluchten consolideerde hij zijn gele leiderstrui. Nadat Meulemans het in de slotkilometers in Rotselaar poogde, had hij in Nieuwrode meer succes zij het op een compleet andere manier. Zijn ritwinst onderstreepte de collectieve sterkte van Acrog-Tormans Balen BC daar Liam Van Bylen de rode bergtrui mee naar huis nam en Tristan Jannes de oranje knelpuntentrui.

In de openingsronde gingen ze al met zijn twintigen tegen de grond en werd de koers een tien minuten geneutraliseerd. Hierdoor moesten enkele renners de race verlaten, Antonin Creeten was het zwaarste slachtoffer. De renner van Entente Cycliste de Wallonie zijn elleboog en onderarm lag flink open en moest gehecht worden. Niels Christiaens verliet de race met sporen van een val op de rug, Van Der Looij was op zijn zij gevallen en verliet eveneens snel de race.

Op het einde van de tweede van zeven rondes ging thuisrenner Thomas Vuerinckx snedig in de aanval op het Rot. Zijn talrijke afgezakte fans hadden het even niet meer, hij werd enorm aangemoedigd. Jammer genoeg voor zijn supporters was zijn avontuur vooraan van korte duur. Terwijl Vuerinckx versnelde kreeg de andere thuisrenner, Milan Nijs, het flink moeilijk en moest hij het peloton even laten gaan.

Op het einde van de derde lus stapten oranje trui Cedric Baudewijns en groene trui Kobe Vandenabeele uit de race. Halfweg ontsnapten veldrijder Rune Duflo uit Gooik, Sacha Modaferri en Tristan Jannes, die zo de basis legde voor zijn oranje leiderstrui van de knelspurten. Ze sprokkelden veertig seconden voorsprong en bleven lang op een halve minuut hangen. Met nog om en bij de tien kilometer te rijden, werden de leiders ingehaald. Verstraete en Desmet raakten evenmin ver. Meulemans kwam eruit en ging iedereen voorbij.

Top drie eindstand tweedaagse Vermarc Cycling Project voor nieuwelingen:
1. Victor Van Eeckhoutte
2. Jarne Van Dyck
3. Nolan Huysmans

Gele leiderstrui: Victor Van Eeckhoutte
Groene puntentrui: Victor Van Eeckhoutte
Witte jongerentrui: Jarne Van Dyck
Rode bergtrui: Liam Van Bylen
Oranje knelspurtentrui: Tristan Jannes
Blauwe trui als beste Vlaams-Brabander: Nolan Huysmans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *