logo Casalina

Nieuweling Niel Meulemans tweede in de Youth E-Series op de Tiegemberg

Nieuweling Niel Meulemans tweede in de Youth E-Series op de Tiegemberg
Diep in de finale van de nieuwelingenkoers op de Tiegemberg

Tieltse tweedejaarsnieuweling Niel Meulemans speelde een bepalende rol in de Youth E-Series op en rond de Tiegemberg. In deze onlinerace die puik werd georganiseerd door Cycling Vlaanderen reed de Hagelander nog aan de leiding tot een kleine vijftig meter van de meet. Finaal werd hij enkel nog bij de lurven gegrepen door de Limburger Zander Tielens. Pajot Wies Nuyens uit Roosdaal bevond zich ook in de kopgroep maar moest er diep in de finale af door “informaticapech”.

De wedstrijd bestond uit drie rondjes van acht kilometer met de Tiegemberg in het virtuele Anzegem als apotheose. De koers nam om en bij het half uur in beslag, er waren 88 renners gemeld om te starten.

De beginfase was zenuwachtig, maar niemand realiseerde een verschil. Bij de eerste beklimming van de virtuele Tiegemberg werd al een schifting doorgevoerd, een groepje van vijf later zeven kwam tot stand. Daarbij onder andere Meulemans, Nuyens, Tielens, Van Herck, Van den Broeck. Een ronde later was het weer versnellen geblazen op de scherprechter die de Tiegemberg zoals verwacht was. Daar reden in eerste instantie Meulemans, Tielens en Van Herck weg. Nuyens en Van den Broeck kwamen aansluiten. Met nog vijf kilometer af te leggen sloten ook Neerinckx en Govaert aan. Met zeven voor de zege. Neerinckx zette aan bij het begin van de finale klim van de Tiegemberg, Meulemans reageerde met de rest in zijn zog. Nuyens was ondertussen uitgevallen met een wifipanne. Met nog een kilometer te overbruggen reden ze nog met vijf om winst, het leek naar Meulemans te gaan. Echter Tielens zette nog een enorme remonte in en beende hem bij met de meet in zicht, Van Herck was een puike derde.

“Ik voelde mij nog redelijk goed in de laatste kilometers, maar ik denk dat ik veel te vroeg ben beginnen versnellen. Dat gebeurde op zo een 380 meter van de streep. Wanneer Tielens me inhaalde op 75 meter van de streep, dan is dat wel spijtig maar ik ben tevreden over mijn koers”, reageerde tweede Meulemans. “Ik reed vaak vooraan mee om me niet te laten verrassen, want als je daar een kloof moet dichten, is dat moeilijk. Toen we met drie en dan vijf weg waren, hadden we niet zoveel voorsprong. Ik moest op die finale aanval van Neerinckx reageren. Ik vind niet dat ik daar overbodige energie verspilde, want de anderen moesten er ook inspanningen leveren om te volgen.”

Meulemans zal de volgende sessie van de Youth E-Series van Cycling Vlaanderen ook betwisten. Zijn eerste afspraak op de baan is de nieuwelingenkoers in Sint-Joris-Weert waar hij vorig seizoen ook al goed voor de dag kwam. De eerste echte uitdaging voor de tiener van Acrog-Tormans BC is het provinciale kampioenschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *