logo Casalina

Nieuweling Jelle Boeyen pakt eerste zege in Haasrode

Nieuweling Jelle Boeyen pakt eerste zege in Haasrode
In de schaduw van de kerk van Haasrode vlnr tweede Goemaes winnaar Boeyen en derde Vanhuffel

Door de warmte, de pittige omlopen en wat pech links en rechts haalden maar veertien renners van de 55 starters de aankomst in de nieuwelingenkoers in het centrum van Haasrode. Het werd uiteindelijk een spurt onder de veertien overgebleven renners en daarin toonde Jelle Boeyen uit Westmeerbeek zich met voorsprong de beste.

De organiserende WTC De Natuurvrienden Haasrode zagen op deze snikhete dag 55 nieuwelingen aan de start.

Al vanaf de eerste van de twaalf rondes werd het al duidelijk dat het een fysieke uitputtingsslag ging worden. Na de tweede ronde reden al een renner of twaalf op achterstand. Bij het begin van de derde lus zowaar de eerste aanval van de wedstrijd, toen reed Seppe Stroeykens uit Bonheiden weg van de kop van het peloton van nabij gevolgd door latere derde Matteo Vanhuffel uit Bavegem en Arthur Vermoesen uit Moorsel. In de vierde van twaalf rondes bestond het peloton nog uit een 25 renners. In de ronde nadien bepaalde Maxime Vansteenkiste uit Houwaart het tempo in de grote groep. Iets voor halfweg plaatste Axl Sonck uit Bellingen in de Milsestraat een aanval, hij versnelde aan de linkerzijde van de weg. Lang bleef hij niet weg. Net voor de start moest hij en zijn entourage afrekenen met technische problemen rond de fietsketting, dat raakte net op tijd in orde. Cédric Lens uit Booischot moest afstappen na een valpartij, hij werd verzorgd aan de knie en de elleboog.

Halfweg was het peloton zo goed als gehalveerd. Ook Heverse cyclocrosser Lander Artoos moest de rol iets nadien lossen, hij stapte uit de race en moest even recupereren van de warmte. Mats Vanden Eynde uit Betekom poogde enkele keren weg te raken, maar kreeg geen ruimte. Finaal reed hij achteraan lek en moest ook hij de koers verlaten. Tweederde wedstrijd ver waren er al 36 van de 55 gestarten uit de race verdwenen, de warmte sloeg hard toe. In de “kopgroep” bepaalden vooraan Sonck, Boeyen en Daan Siebrechts uit Oelegem het tempo.

De groep ging samen de slotronde in en kwam ook samen naar de meet. Boeyen haalde het met enkele fietslengtes voor op Dijlespurter Tuur Goemaes uit Heverlee en de actieve Vanhuffel. Tuur Verbeeck uit Leest donderde met een vierde stek net naast het podium.

Winnaar Boeyen was blij met zijn eerste winst. Hij had enkele mindere jaren achter de rug met klierkoorts, een enkelblessure en een hersenvliesontsteking. Hij was even gestopt met wielrennen, maar nam de draad weer op en met succes.

“Ik voelde me ondanks de warmte goed. Naar het einde toe zag het er wel altijd beter en beter uit. Toen we met de overblijvers naar de meet reden, heb ik niet getwijfeld en aangezet. Ik had in het verleden wat last van fysieke problemen, het is daarom maar mijn eerste zege maar ik ben er heel blij mee”, wist de winnaar van Acrog-Tormans wiens volgende race De Ronde van Vlaanderen voor nieuwelingen (22/05) zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *