logo Casalina

Nieuweling Brend Van Aerschot bevestigt in Drieslinter de snelle benen van 2022

Nieuweling Brend Van Aerschot bevestigt in Drieslinter de snelle benen van 2022
Brend Van Aerschot pakt de nieuwelingenzege in Drieslinter Foto Jo Groenevinger www.cyclingsite.be

Vorig jaar boekte Brend Van Aerschot (16) uit Scherpenheuvel, de snelle man van het Maes CT Glabbeek 2 zeges een een kleine 10 ereplaatsen. Nu is hij na een BMX-verleden bij het Ice Factory Team Belgium en topformatie Bmx Club Zolder, bezig aan zijn derde wielerseizoen op de weg. In Drieslinter was het in zijn tweede koers van het jaar al goed prijs. 

In Drieslinter stonden 107 nieuwelingen aan de start.

“Ik was er zonder enige verwachtingen naartoe gegaan. In de eerste ronde hebben we al goed doorgereden waardoor de deur al goed open stond achteraan het peloton. Na 4 rondes viel het even stil en was de nervositeit weg. Toen schommelde het vaak tussen snel en traag en waren er veel aanvallen, zonder succes. Tijdens de koers ben ik altijd meegegaan met vele aanvallen. Ongeveer driekwart koers zag ik al dat aanvallen geen optie was. Vanaf dan rekende ik wel een beetje op mijn spurt waardoor ik dus had besloten om zelf niet meer aan te vallen. Op de aankomststrook zat ik al heel vroeg op kop te rijden, tot ploegmaat Wannes Vangoidsenhoven mij uit de wind kwam zetten en dus de hele tijd kop deed. Dit terwijk ik in tweede positie zat. Hij wist mij perfect af te zetten op een 120-tal meter van de meet. Zo heb ik de sprint kunnen winnen.”

Voor de rest van het seizoen heeft hij geen bepaalde ambities, behalve…

“Ik koester geen bepaalde ambities. Ik zou natuurlijk wel graag mijn titel van provinciaal kampioen verdedigen. Op een paar grote koersen een mooi resultaat rijden, dat zou ook altijd welkom zijn. Mijn eerste grote koers gaat Gent-Wevelgem zijn, hier een mooi resultaat rijden zou mooi zijn. Ik start komend weekend in Geel en daar hoop ik voor een podium mee te mogen doen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *