logo Casalina

Nieuweling Axel Van Den Broek zet kroon op het werk met ritzege in Nieuwrode en eindzege in Vermarc Cycling Project

Nieuweling Axel Van Den Broek zet kroon op het werk met ritzege in Nieuwrode en eindzege in Vermarc Cycling Project
Vlnr truienwinnaars Huysmans, Remijn, tweede Berthelemy, Van Den Broek, Craps en Feyaerts

Axel Van Den Broek uit Ravels ging in de slotfase in het offensief met Vlaams-Brabants provinciaal kampioen Stan Craps uit Loonbeek. Ook Guillaume Daix en de Fransman Edgard Berthelemy waren vooraan van de partij. Diep in de finale liep hun bonus in een klap op van 25 tellen naar driekwart minuut, toen werd het duidelijk dat de winnaar vooraan te bespeuren viel. Van Den Broek klopte Craps op het Rot met een wiel verschil.

24 teams startten aan het Rot in Nieuwrode onder een dreigende hemel.

Op voorhand hadden ploegmaats bij Brain² Olympia Tienen Craps en Thibau Bosmans elkaar aangewezen om het onderweg goed te doen, één van beiden kreeg gelijk. De renners moesten zeven lussen van negen kilometer aflegen.

In de beginfase waren latere winnaar Van Den Broek en Seppe Stroeykens de eerste aanvallers van de dag op het einde van lus één. Stroeykens van Avia-Rudyco werd meegestuurd als waakhond van medefavoriet Nolan Huysmans uit Opwijk die de gele leiderstrui droeg. De Na enkele kilometers werden ze opnieuw ingerekend. De eerste bergprijs op de Grensstraat was voor Senna Remijn die zijn rode leiderstrui in het bergklassement kracht bijzette. Mats Vanden Eynde uit Betekom kwam als tweede door en Stroeykens als derde. Vanden Eynde had op voorhand voorspeld dat hij wel interesse had in de rode bergtrui.

In de daaropvolgende knelspurtensprint om de oranje tricot was het Acrog-Tormans troef. Belgisch kampioen Vandevorst werd eerste voor ploegmaats Van Den Broek en Remijn. Ze waren even met zeven weg, maar dat avontuur duurde niet lang. In de tweede bergprijs in de Grensstraat was de oppergaai opnieuw voor Remijn voor Leuvenaar Kyan Degreef en Boeyen. Op het einde van ronde drie van in totaal zeven leidden Boeyen en Bossaerts de grote groep. In ronde vier was de bergprijs voor Degreef die Boeyen en Remijn vooraf ging. De knelspurt kwam op naam van Huysmans voor Van Den Broek en Vandevorst.

Het eerste koersuur werd afgelegd aan gemiddelde van 37,8 kilometer per uur.

Met nog anderhalve ronde te gaan een aanvalspoging van Vandevorst, enkele renners volgden in zijn zog, finaal werden ze opgeraapt. Daarna was het aan favoriet Van Den Broek, Craps, Daix en Berthelemy om het te proberen. Ze sprokkelden twintig tellen voorsprong, achter hen verzamelden Michielsen, Kempeneers en Astolfi zich. Ze kregen een trio ploegmaats van Van Den Broek mee in de personen van Vandevorst, Remijn en Boeyen. Ze bleven een halve ronde in de tegenaanval vooraleer ze terug ingerekend werden door het peloton. De laatste knelspurt was voor Daix voor Van Den Broek en Craps. In een mum van tijd vergrootte de voorsprong van de vier leiders.

Van Den Broek ging van ver aan, Craps naderde maar te laat. Daix werd derde in Nieuwrode voor Berthelemy. Huysmans won de groepsspurt om plaats vijf voor Vandevorst. Van Den Broek won na ploegmaat Niel Meulemans vorig jaar ook dit jaar voor Acrog-Tormans de slotrit in Nieuwrode.

Overzicht truien

Gele klassementstrui: Axel Van Den Broek (Acrog-Tormans)
Groene puntentrui: Axel Van Den Broek (Acrog-Tormans)
Rode bergtrui: Senna Remijn (Acrog-Tormans)
Oranje knelspurtentrui: Nolan Huysmans (Avia-Rudyco)
Witte jongerentrui: Thor Feyaerts (Young CT Demer en Dijle)
Wit-blauwe trui van beste eerstejaars Vlaams-Brabander: Thor Feyaerts (Young CT Demer en Dijle)
Blauwe trui van beste tweedejaars Vlaams-Brabander: Stan Craps (Brain ² Olympia Tienen)

Vlnr tweede in het klassement Berthelemy, eindwinnaar Van den Broek, derde Craps
Vlnr tweede in het klassement Berthelemy, eindwinnaar Van den Broek, derde Craps

Eindklassement 

  1. Axel Van Den Broek 2. Edgard Berthelemy 3. Stan Craps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *