logo Casalina

Nieuwe naam en uitrusting Team Flanders-Baloise zetten Vlaamse ambitie in de verf

Nieuwe naam en uitrusting Team Flanders-Baloise  zetten Vlaamse ambitie in de verf
Arne Marit vloeide ook door naar hogerop, naar Intermarché – Circus-Wanty Credits: Wielerfoto's Ine Marit

De Vlaamse wielerploeg Team Flanders-Baloise start vandaag het nieuwe wielerseizoen met een nieuwe naam en een nieuwe uitrusting. De Vlaamse wielerploeg bestaat dit seizoen 30 jaar en groeide intussen uit tot een kweekvijver van Vlaams koerstalent. “Met onze investeringen in deze ploeg willen we nu een versnelling hoger schakelen”, zegt Vlaams minister van Sport Ben Weyts. “Naast inzetten op de doorstroming van koerstalent van eigen bodem, zetten we met een nieuwe naam en een nieuwe uitrusting in op de internationale promotie van Vlaanderen.”

De ‘Vlaanderen wielerploeg’ ontstond in het jaar 1994 onder de naam ‘Vlaanderen 2002-Eddy Merckx’. Na 30 jaar heet de ploeg voortaan Team Flanders-Baloise. Op die 30 jaar reden maar liefst 200 renners in dienst van de ploeg. Met de steun vanuit Vlaanderen leidt de ploeg jonge en talentvolle renners op zodat ze kunnen doorstromen. Met succes. Het lijstje van renners dat de voorbije jaren kon doorstromen naar het hoogste niveau, het UCI World niveau, oogt na 30 jaar indrukwekkend. Op de 200 renners die in de voorbije 30 jaar in dienst reden, stroomden zo’n 80 renners door naar het UCI World niveau. Daarbij ook heel wat Vlaamse toppers zoals Jan Bakelants, Victor Campenaerts, Thomas De Gendt, Stijn Devolder, Iljo Keisse, Yves Lampaert en Sep Vanmarcke.

Met de nieuwe naam en uitrusting wil Vlaams minister van Sport Ben Weyts nu ook de zichtbaarheid van de ploeg vergroten en daarmee ook inzetten op de internationale promotie van Vlaanderen in het peloton. “Via onze Vlaamse wielerploeg hebben we een sportieve impact op het peloton. De renners die doorstromen zorgen voor sportieve successen en inspireren op hun beurt jongeren om ook te fietsen”, zegt Vlaams minister van Sport Ben Weyts. “Naast onze sportieve impact op het peloton, willen we nu ook onze zichtbaarheid in het peloton vergroten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *