logo Casalina

Niels Merckx moet zijn seizoensstart uitstellen door…

Niels Merckx moet zijn seizoensstart uitstellen door…
Niels Merckx (l) kan over enkele weken al koersen. Foto: Lukas Cervenka PTC

Wielrenner Niels Merckx uit Tielt had er een prima seizoensvoorbereiding opzitten met zijn nieuwe team de Baloise-Trek Lions. Hij had in het gezelschap van topcrossers zoals de broers Aerts, Thibau Nys en Lars van der Haar net een stage afgerond in Mallorca. Het zag er naar uit dat hij deze zaterdag kon en zou starten in de Grote Prijs Vermarc in Wezemaal, maar zijn lichaam floot hem terug.

“Als gevolg van gezondheidsredenen ben ik genoodzaakt om mijn seizoensstart uit te stellen. Dit heb ik in onderling overleg, met mijn trainer en team, beslist. Waar en wanneer ik mijn seizoen zal starten is nog niet duidelijk en zal bepaald worden op basis van hoe snel mijn lichaam weer honderd procent is”, liet Hagelander weten die voorbije winter het Urbano CT voor de formatie van Sven Nys verliet. “In de loop van de voorbije voorbereiding heb ik blijkbaar mijn fysieke grenzen afgetast, zelfs in die mate dat ik die heb overschreden. Op de stage in Mallorca moest ik al een eigen schema afwerken. Enkel rust en opnieuw gestaag opbouwen zijn de sleutel tot een hopelijk goede verderzetting van mijn seizoen”, wist Merckx die zijn supporters bedankt voor hun steun.

Hij zal de komende weken wel afleiding hebben want na zijn petekind Guus, werd hij opnieuw nonkel en dit van een meisje, Mia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *