logo Casalina

Niels Merckx is een Baloise-Trek Lion!

Niels Merckx is een Baloise-Trek Lion!
Niels Merckx is een Baloise-Trek Lion vanaf 2021!

Elite z/c Niels Merckx (26) mag zich vanaf het wegseizoen 2021 een Baloise-Trek Lion heten. Hij kan zich nu al opmaken voor een wegseizoen tussen de profs en krijgt de kans om te schitteren in de Baloise Belgium Tour en Dwars door het Hageland door eigen streek.

“Niels Merckx uit Tielt-Winge was dit jaar eindwinnaar van de Ronde van Vlaams-Brabant. Dit deed hij door onder andere Toon Aerts af te houden in deze vijfdaagse rittenwedstrijd. Merckx zal ook een aantal gravelwedstrijden betwisten voor onze ploeg”, wisten ze bij de Telenet-Baloise Lions te melden.

“Ze hadden interesse in mij deels door die eindzege in de Ronde van Vlaams-Brabant, waar ze zelf ook als team aanwezig waren. Ze zochten iemand die zich kon en wou laten zien in verschillende grote wedstrijden en om een volledig wegprogramma af te werken”, opent Merckx gezwind. Hij wordt nu semiprof en blijft aan het werk aan de Sancta Mariaschool in het centrum van Leuven. “Ik zal en wil deze mooie kans met twee handen grijpen. Ik wil me laten zien in wedstrijden zoals de Baloise Belgium Tour, de meerdaagse van de hoofdsponsor en in Dwars door het Hageland, een offroadervaring in eigen streek! Ook de Ronde van Wallonië spreekt me aan. Ik kijk nu al uit naar de trainingen met de profs. Ik zal daar veel van kunnen leren en net die ervaring zal me nog een tikkeltje sterker maken”, zegt een fiere Merckx. “Ik had wel al bijgetekend voor volgend jaar bij het Urbano CT, ik had niet meer verwacht om zo’n mooi aanbod te krijgen. Het Urbano CT legde me helemaal niets in de weg en werkte goed mee aan deze overgang, waarvoor ik hen van harte dank!”

Niels Merckx (oranje-groen) bewaart steeds een goed overzicht
Niels Merckx (oranje-groen) bewaart steeds een goed overzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *