logo Casalina

Niels Merckx bereidt zijn eerste profseizoen op de weg voor in Mallorca

Niels Merckx bereidt zijn eerste profseizoen op de weg voor in Mallorca
Niels Merckx (l) kan over enkele weken al koersen. Foto: Lukas Cervenka PTC

Nieuwbakken prof Niels Merckx (26) uit Tielt-Winge is sinds vorige zaterdag op wielerstage in Mallorca om er met zijn nieuwe team, de Baloise-Trek Lions het seizoen voor te bereiden. Zijn eerste wedstrijd komt er over enkele weken aan. Deze vindt daarenboven in eigen streek plaats in Wezemaal (15/05), aan motivatie ontbreekt het de Hagelander geenszins.

“Ik kijk enorm uit naar koersen zoals Dwars door het Hageland en Baloise Belgium Tour. Ik open in Wezemaal mijn wielerseizoen”, steekt hij van wal. “Mijn eerste indrukken bij de ploeg waren prima. Het is een leuke groep met een prima sfeer, alles is bovendien goed geregeld. We zitten hier al sinds voorbije zaterdag en verblijven er nog tot woensdag 5 mei. Ik voel me nu wel goed, maar om nu te zeggen dat het nooit beter was, valt moeilijk te zeggen zonder koerservaringen. De ploeg legt me geen druk, ze willen me de kans geven om ervaring op te doen in het profpeloton. Gelukkig is er voor mij wel iets meer wedstrijdzekerheid dan voor de beloften en elites z/c. Dat neemt niet weg dat ik vind dat als er profwedstrijden mogen doorgaan, er ook jeugdwedstrijden en andere races kunnen plaats vinden”, wist de twintiger die de overgang maakt van het Urbano CT.

Merckx had niet verwacht op deze leeftijd een kans te krijgen op het hoogste niveau.

“Het zijn allemaal steengoede renners in de ploeg. Zowel de veldrijders Toon, Thijs, Lars als Thibau als de rest rijden hard. Ik heb de voorbije jaren hard gewerkt en dat is deze winter niet anders geweest. Daardoor vergeet ik soms ook iets te veel om er gewoon van te genieten. Ik moet dat nu meer leren doen. Ik had niet meer verwacht om de stap te kunnen zetten naar dit niveau. Nu ik die heb gezet, wil ik het echt goed doen en die kans ten volle grijpen. Dit avontuur valt me tot nu toe enorm goed mee, hopelijk mag dit nog meer dan even blijven duren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *