Q8 tempo oil banner

 

Niel Meulemans wil zich laten opmerken in thuiskoers

Niel Meulemans wil zich laten opmerken in thuiskoers
Niel Meulemans is blij dat hij weer kan koersen

Tweedejaarsnieuweling Niel Meulemans uit Tielt stond vorig jaar ietwat geplaagd door zenuwen al eens aan de start van deze thuiskoers. De scholier van Acrog-Tormans hoopt dat hij onderweg niet al te veel krachten verspild, want vorig jaar moest hij in de finale even de rest laten gaan. Het is zijn tweede koers van het seizoen na een 35ste plaats, vorig weekend behaald in Attenrode-Wever.

“Ik hoop mij te kunnen laten zien voor mijn volk. Ik heb er zeker naar uitgekeken, het is ook pas mijn tweede wedstrijd van het seizoen. Ik heb vorig jaar geleerd dat je op die zware omloop zeker niet te snel met je krachten moet gaan spelen. Ik denk dat we een soortgelijk verloop als vorig jaar gaan zien met een kopgroep die aan een stevig tempo zal rijden en waarin er af en toe zal worden aangevallen. Ik zie het net zoals vorig seizoen tot een spurt komen met de besten. Dat was toen een compact gezelschap van iets meer dan tien renners”, schat de thuisrenner in.

De concurrentie voor de spreekwoordelijke eigen deur zal niet min zijn.

“Als ik er de deelnemerslijst op naspeur, zijn er veel goede renners aanwezig. Het is dus moeilijk om een prognose te maken omtrent wie gaat winnen. Na de twee beklimmingen loopt het niet onmiddellijk bergaf, het zijn lange uitlopers. Als er dan veel wind staat, zou dat wel een belangrijke rol kunnen spelen. Ik ga blij zijn als ik koers heb kunnen maken of als ik kort vooraan eindig”, verklapt hij zijn ambities.

Geef een reactie