Q8 tempo oil banner

 

Niel Meulemans pakt tiende zege in Nieuwrode, beter getimed kon het niet!

Niel Meulemans pakt tiende zege in Nieuwrode, beter getimed kon het niet!
Winnaar Niel Meulemans met zijn zus Lien en enkele jonge fans

In het slothoofdstuk van het Vermarc Cycling Project voor nieuwelingen heeft Niel Meulemans uit Tielt-Winge zijn stempel gedrukt. Hij probeerde het diep in de finale in de openingsrit in en rond Rotselaar. Daags nadien was het op het Rot in Nieuwrode wel bingo voor de tiener in vorm van Acrog-Tormans. Hij verblijdde vele fans, van jong tot oud, met zijn winnende sprint.

De apotheose van deze tweede rit die deze finish vormde, bracht flink wat decibels met zich mee. Flink wat supporters van Meulemans roerden zich en met succes.

“Het begon minder goed. Na enkele kilometers lagen we met zijn twintigen tegen de grond, de koers werd zelfs even gestaakt. Gelukkig kon ik zonder problemen door. Naar het einde toe voelde ik dat het gevoel goed zat. Ik nam een goede positie voor de sprint in en kwam eruit. Hier de tiende seizoenszege pakken in een interclub, beter kon niet en dan nog in eigen streek. In het seizoensbegin liep het voor geen meter en nu heb ik al tien wedstrijden op mijn naam gezet. Dit had ik niet verwacht.”

In Nieuwrode oogstte zijn team buiten ritwinst nog de oranje knelspurtentrui via Tristan Jannes en de rode bergtrui via Antwerps kampioen Liam Van Bylen.

“We reden in deze tweedaagse als ploeg en op die manier konden we enkele doelen realiseren. Ik ben blij hoe deze tweedaagse verlopen is. In Rotselaar werd ik nog in de slotkilometer gegrepen, maar deze overwinning maakt dat uiteraard ruimschoots goed.”

Meulemans gaat op zoek naar zijn elfde seizoenszege in Sinaai komende zaterdag en in Hoogstraten daags nadien.

Geef een reactie