logo Casalina

Niel Meulemans pakt eerste juniorenzege in Budingen-Zoutleeuw

Niel Meulemans pakt eerste juniorenzege in Budingen-Zoutleeuw
Niel Meulemans met ingestudeerd zegegebaar Foto: Jo Groenevinger www.cyclingsite.be

Ondanks een coronabesmetting tijdens de voorbereiding verliep de overgang van nieuweling naar junior voor Niel Meulemans tot op heden relatief goed. Iets na tweederde koers ontsnapte hij in de Grote Prijs Leenhaag-Budingen met een trio, aan de meet kon de tiener uit Tielt-Winge Jori Van De Sompel en Maxence Place naar de dichtste ereplaatsen verwijzen.

Meulemans opende zijn seizoen met een tweede stek in Rijkevorsel, de voorbereiding was niet al dat…

“Mijn voorbereiding was eigenlijk niet zo goed. Ik ben pas heel laat terug kunnen beginnen trainen als gevolg van corona en zo heb ik mij niet optimal kunnen voorbereiden op wat nog komen moest op de weg. Toch loopt het nu voorlopig goed”, opende de kersverse winnaar van Acrog-Tormans. “Ik dacht wel dat ik in Budingen-Zoutleeuw goed zou rijden, ook omdat het een parcours is dat ik goed ken. Ik vind het leuk om zware koersen te rijden, we zijn ondanks de pittige omloop zeker niet te vroeg in de aanval getrokken. Ik wist dat latere derde Place in goede doen was, de twee anderen kon ik niet goed inschatten. Bij de nieuwelingen lukte het om massaspurten te winnen. Ik vind het wel leuker om in een kleinere groep te kunnen sprinten. In drukkere omstandigheden met veel meer renners erbij is het zo hectisch en moet je soms gokken. Dit was wel een ideaal scenario. Toen ik won had ik afgesproken met een kameraad om een specifiek zegegebaar te maken met duim en pink”, herinnerde de tiener die uitkomt voor Acrog-Tormans zich. “Ik zit nu relatief op schema qua vorm, maar ik voel wel aan dat er nog enkele procentjes bijkunnen.”

De Hagelander start volgend weekend in het eveneens hellende Neerijse, dat schept verwachtingen.

“Ik hoop er op het beste. Ik won vorige jaargang als tweedejaarsnieuweling tien keer, die prestatie dit seizoen herhalen lijkt me weinig waarschijnlijk. Alhoewel vorig jaar had ik rond deze periode niet verwacht dat ik nog zoveel zou winnen. Bij de junioren is het moeilijker te realiseren.”

Update: Meulemans werd opgebeld om met de Vlaamse selectie, de Black Bullets, om zondag te starten in de juniorenversie van Gent-Wevelgem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *