logo Casalina

Niel Meulemans gaat tweede nieuwelingenjaar in bij Acrog-Tormans

Niel Meulemans gaat tweede nieuwelingenjaar in bij Acrog-Tormans
Niel Meulemans (rechts in blauw-zwart) neemt de start in zijn thuiskoers in Tielt

Het gaat nieuweling Niel Meulemans (15) uit Tielt goed voor de wind in het jongerenpeloton, blijkbaar zo goed dat hij deze winter van het CT Glabbeek-Maes overstapt naar Acrog-Tormans. Hij was verder ook van plan om deze winter minstens enkele keren te gaan crossen, maar de covid 19-crisis deed hem afzien van die plannen.

Meulemans fietst al 2,5 jaar en sloot zijn eerste nieuwelingenseizoen met een zege in het Waals-Brabantse Cortil-Noirmont reed hij zijn laatste race van het seizoen en hij won deze ook. Veel eerder won hij al in Glabbeek en werd hij tweede in het Henegouwse Escanaffles.

“Dat is veel beter dan ik op voorhand had verwacht, ik kijk daar tevreden op terug. Net zoals mijn verblijf bij de ploeg, ze hebben daar werkelijk een prima begeleiding. Ik kijk met plezier op hun periode bij hen terug.”

Niel traint nog goed en realiseerde onlangs nog een stevig ochtendritje met enkele kameraden, van zijn woonplaats naar Neeroeteren en terug.

“De overgang naar Acrog-Tormans sprak me wel aan omdat ze veel wedstrijden in het buitenland betwisten zoals rondes en interclubs. Voor de rest zag hun wegprogramma er ook heel goed uit. Ik kende al enkele renners in hun team, dat zal de overgang vergemakkelijken”, weet Meulemans, de kleinzoon van ex-wielrenner Raymond Coekaerts uit Tielt. “Ondanks het feit dat ze in eerste instantie gekend zijn als veldritploeg hebben ze ook nog veel kwaliteiten op de weg. Ik was zelf ook van plan om deze winter te crossen, maar dat viel in het water, het zal bij trainen blijven. Vooral het provinciale kampioenschap spreekt me volgend jaar aan, dan wil ik top zijn. Ook de Belgische titelstrijd lijkt me leuk. Ik hoop dat corona tegen dan een slechte herinnering is, zodat we een normale wegkalender kunnen afwerken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *